Optakt: Belgien – Panama

0

For Belgiens vedkommende begynder VM i morgen, når de røde djævle tager imod VM-debutanterne fra Panama. Læs VM-guide.dk’s optakt til kampen her.

Fokus på holdene:

Belgien:

Ingen kan være tvivl om, at Belgien råder over et verdensklassemandskab med klassespillere på stort set samtlige positioner.

Men de har haft problemer med at få forløst det store potentiale, som holdet uden tvivl indeholder. Både ved VM 2014 og EM 2016 blev endestationen kvartfinalen.

I kvalifikationen til VM 2018 var belgierne suveræne i en gruppe, hvor de nærmeste konkurrenter var Grækenland og Bosnien-Hercegovina. Ni sejre i ti kampe blev det således til.

Belgiens optakt til sommerens slutrunde har været opløftende, selvom sejre over Egypten (3-0) og Costa Rica (4-1) måske ikke siger så meget. Derudover spillede belgierne 0-0 mod Portugal.

Til VM vil være stort fokus på en række af Belgiens offensivprofiler, der skal præstere, hvis de skal have succes. Blandt dem er det værd at holde øje med Eden Hazard, Kevin De Bruyne og Romelu Lukaku.

Panama:

Panama er VM-klar for første gang nogensinde, og det bliver spændende at se, hvad vi kan forvente os af mellemamerikanerne.

Sprudlende, offensiv fodbold skal man formentlig ikke regne med at se, og det virker rigtig svært at tro på, at de for alvor kan drille Belgien og England, hvorfor videre avancement til ottendedelsfinalen også virker en smule urealistisk.

Men Panama får sig en stor oplevelse, når de mange uprøvede spillere skal kæmpe imod nogle af verdens allerypperste i både første og anden VM-kamp.

De sidste par uger op til VM har Panama spillet to testkampe mod henholdsvis Nordirland (0-0) og Norge (0-1). I ingen af opgørene lykkedes det altså for Panama at få scoret.

Det viser med al tydelighed, at det er et mandskab, som vi ikke skal forvente, der hamrer mål ind på samlebånd til VM.

Fakta:

- Belgien og Panama har aldrig før mødt hinanden.

- Belgien har ikke tabt en kamp siden 1. september 2016, hvor de i en venskaskamp måtte se Spanien snuppe en 2-0-sejr.

- Sidste gang Belgien tabte en betydende kamp, var ved EM i 2016, hvor Wales højst overraskende vandt 3-1 over belgierne i kvartfinalen.

- Udover de to VM-testkampe mod Nordirland og Norge spillede Panama også en venskabskamp mod Danmark i marts, hvor de rød-hvide vandt 1-0 på Brøndby Stadion

Seneste nyt:

Belgien:

Både Vincent Kompany og Thomas Vermaelen er skadede og kommer ikke til at spille morgendagens kamp. Det betyder blandt andet, at Dedryck Boyata formentlig kommer til at spille i midterforsvaret.

Eden Hazard blev skadet i den sidste VM-testkamp imod Costa Rica, men offensivprofilen forventes at være klar til at starte inde i morgen.

Panama:

Panamas anfører, den 32-årige forsvarsspiller Roman Torres, har været småskadet, men det tyder på, at han er klar til at starte på banen, når Panama i morgen spiller sin første VM-kamp nogensinde.

Hold øje med:

Romelu Lukaku (Belgien):

VM-guide.dk forventer, at Belgien kommer til at skabe et hav chancer mod Panama, og mange af dem kommer formentlig til at tilfalde den bomstærke angriber Romelu Lukaku.

Manchester United-angriberen har i opvarmningskampe til VM vist, at han er i målform – bedst illustreret ved to mål i 4-1-sejren over Costa Rica.

Blas Perez (Panama):

Det er ikke sikkert, at Panama kommer frem til voldsomt mange chancer i morgen, men hvis de gør, skal de sætte sin lid tid, at den rutinerede angriber Blas Perez sender dem i kassen.

Perez har spillet over 100 landskampe for Panama, og han har fundet vej til netmaskerne mere end 40 kampe, så Belgien skal passe på ham.

Forventede startopstillinger:

Belgien (3-4-2-1):

Thibaut Courtois

Toby Alderweireld - Dedryck Boyata - Jan Vertonghen

Thomas Meunier - Axel Witsel - Kevin De Bruyne - Yannick Carrasco

Dries Mertens - Eden Hazard

Romelu Lukaku

Panama (4-5-1):

Jaime Penedo

Adolfo Machado - Roman Torres - Fidel Escobar - Eric Davis

Edgar Barcenas - Anibal Godoy - Gabriel Gomez - Armando Cooper - Jose Luis Rodriguez

Blas Perez

Praktisk information:

Stadion: Fisht Stadium, Sochi

Spille-tidspunkt: 18. juni, klokken 17:00 |Se hele kampprogrammet her.

Vises pÂ: TV2|Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar