Optakt: Brasilien – Mexico

0

En sejr og tre point på kontoen. Det er status for både Brasilien og Mexico, inden de to nationer tørner sammen i deres anden kamp ved VM.

Brasilien og Mexico er kommet godt fra start ved VM. Begge nationer vandt deres første kamp og står i en god position i forhold til at gå videre fra gruppespillet.

Med en sejr mere vil det se rigtig godt ud, og det er uden tvivl det begge mandskaber vil gå efter. Brasilianerne som favoritter, men også det største pres fra deres hjemmebanefans, som håber at se deres hold gå hele vejen.

Fokus på holdene:

Brasilien:

Værterne fra Brasilien leverede op til presset fra hjemmepublikummet og hentede en 3-1-sejr over Kroatien i deres første kamp. Men sejren var ikke så overbevisende, som mange nok havde forventet. Brasilianerne kom bagud og der skulle et yderst tvivlsomt straffespark til for at de kunne bringe sig i front og køre sejren hjem.

Neymar lagde godt ud med to scoringer, det ene fra 11 meter-pletten, mens Oscar slog sejren fast i overtiden. Og Neymar er nok en mand, som mexicanerne skal holde godt øje med, især hvis han har tænkt sig at fortsætte i samme stil.

Mexico:

Mexico vandt også deres første kamp, fortjent efter en fin præstation. Cameroun blev besejret 1-0 på mål af Peralta efter godt en times spil.

Der er ingen tvivl om, at Brasilien er en større opgave, og der skal en solid indsats til, hvis Mexico skal slippe afsted med point fra opgøret. Men de har selvtilliden i orden og er klar til at tage udfordringen op.

Javier Hernandez, en af Mexicos profiler, var bænket i åbningskampen og ser ud til at blive brugt som en god indskiftningsspiller. En rolle som han ikke kan være tilfreds med. Med eller uden Hernandez er der dog lagt op til et spændende og underholdende opgør.

Fakta:

- Tirsdagens opgør bliver det fjerde mellem Brasilien og Mexico i VM-sammenhæng. Brasilianerne har vundet de tre tidligere opgør med en målscore på 11-0.

- Sidst de to nationer mødtes ved VM, blev slutrunden også afholdt i Brasilien. Det var åbningskampen i 1950, hvor Brasilien vandt 4-0.

- Seneste møde mellem Brasilien og Mexico fandt sted i 2013-udgaven af Confederations Cup. Her vandt Luiz Felipe Scolaris mandskab 2-0 efter scoringer af Neymar og Jô.

- Mexico har kun slået Brasilien én gang på brasiliansk jord. Det var den 31. oktober 1968 i en venskabskamp.

- Mexico har kun vundet en af deres 11 VM-kampe mod sydamerikanske hold. De har spillet to uafgjort og tabt otte.

- Neymar har scoret 33 mål i 50 optrædener for Brasilien. Han har lavet seks mål i sine seneste fire opgør.

Seneste nyt om holdene:

Brasilien:

Angriberen Hulk måtte humpe ud fra Brasiliens træningsbane under søndagens træning med en lårskade, og det er usikkert, om han er klar til at starte inde for Brasilien.

Hvis det ikke er tilfældet kan det gøre plads til Bernard, der kom på banen i stedet for netop Hulk i kampen mod Kroatien. En anden mulighed er at sende energiske Ramires på banen.

Mexico:

Der er ikke rapporteret om nogen skader i Mexico-lejren, og det forventes dermed at de stiller med samme 11 spillere som i kampen mod Cameroun.

Hold øje med:

Neymar (Brasilien): Offensiv-spilleren blev dobbelt målscorer i Brasiliens første kamp ved slutrunden mod Kroatien, og både Mexico og tilskuere vil derfor naturligvis holde godt øje med Neymar i næste opgør, hvor han med øget selvtillid vil forsøge at udfordre mexicanernes forsvar.

Giovani dos Santos (Mexico): Endnu en offensivspiller, som får en vigtig rolle for sit hold. 25-årige Giovani dos Santos, der spiller for Villarreal, er en rutineret herre på det mexicanske landshold og skal med sin plads på den offensive midtbane forsøge at finde hullerne hos Brasilien.

Rapport fra Goal.com:

Goal.com har lavet en stemningsrapport op til det interessante opgør mellem Brasilien og Mexico. Se den her:

Forventede startopstillinger:

Brasilien:

Julip Cesar

Dani Alves – David Luiz – Thiago Silva – Marcelo

Paulinho – Luiz Gustavo

Ramires – Oscar – Neymar

Fred

Mexico:

Ochoa

Aguilar – Rodriguez – Marquez – Moreno – Layún

Vazquez

Herrera – Dos Santos – Guardado

Peralta

Praktisk information:

Kampens dommer: Cuneyt Cakir (Tyrkiet)

Stadion: Estaio Castelão, Fortaleza

Spille-tidspunkt: 21:00

Vises på: DR 1

Skriv en kommentar