Optakt: Colombia – Elfenbenskysten

0

Colombia - ElfenbenskystenDet er to hold med selvtilliden i top, der mødes kl. 18:00 i dag i gruppe C.

Tre point efter første runde er status for både Colombia og Elfenbenskysten. Colombianerne vandt sikkert 3-0 over Grækenland, mens ivorianerne sejrede 2-1 over Japan.

Derfor er der i aften topopgør i gruppe C, når Colombia og Elfenbenskysten støder sammen. En sejr vil bringe det vindende hold meget tæt på førstepladsen i gruppen – og derved også videre avancement.

Ingen af holdene vil formentlig alligevel synes, at uafgjort vil være katastrofalt at få ud af dagens kamp. Det betyder nemlig stadig, at man er i en god position i gruppen.

Fokus på holdene:

Colombia:

Der har været store forventninger til Colombia før VM-slutrunden. Og sydamerikanerne levede op til favoritværdigheden mod Grækenland med en sikker sejr.

Colombias offensiv imponerede stort, og igen i aften skal de teknisk stærke boldspillere forsøge at gøre livet surt for den afrikanske defensiv.

Formentlig starter Colombia igen med den stærke angrebsduo, Ramos og Martínez på bænken.

Elfensbenskysten:

De stærke afrikanere var ikke lige så overbevisende i deres VM-premiere mod Japan. Det lignede længe et nederlag, men to hovedstødskasser i anden halvleg banede vejen for sejren og de tre vigtige point.

Derfor står Elfenbenskysten i en god position før anden gruppekamp mod Colombia. Samtidig møder Elfenbenskysten gruppens formentlig svageste hold, Grækenland, i sidste runde.

Fakta:

Elfenbenskysten har deltaget ved to VM-slutrunder – i 2006 og 2010. Begge gang er afrikanerne havnet i en svær gruppe, og begge gang har det betydet, at de ikke er nået videre fra gruppespillet.

Ved VM i 1994 i USA røg Colombia ud af gruppespillet – bl.a. på et selvmål af forsvarsspilleren Andrés Escobar. Få uger efter VM-slutrunden blev Escobar på tragisk vis myrdet i hjemlandet.

Både ved VM i 1990 og 1994 var der store forventninger til Colombia. Men begge gange skuffede sydamerikanerne stort og røg ud i gruppespillet.

Colombia og Elfenbenskysten har aldrig før spillet en VM-kamp mod hinanden.

Hold øje med:

James Rodríguez (Colombia): Den colombianske offensivspiller er et af de største talenter i verden. Monaco-spilleren viste i åbningskampen prøver på sit store potentiale og krydrede i overtiden en flot præstation med en scoring.

Didier Drogba (Elfenbenskysten): Højst overraskende startede Drogba på bænken mod Japan. Men selv hvis Galatasaray-angriberen igen i aften kun får kort tid på banen, er han værd at holde øje med. Mod Japan blev Elfenbenskysten giftige med det samme, Drogba kom på banen.

Seneste nyt om holdene:

Colombia:

Sevilla-angriberen Carlos Bacca døjer med en skade, hvilket også gjorde, at han ikke kom på banen i opgøret mod Grækenland. Bacca er også meldt ude af aftenens opgør.

Elfenbenskysten:

Der er eftersigende ingen skader hos Elfenbenskysten. Det betyder, at landstræner Sabri Lamouchi kan stille med de samme 11 som mod Japan.

Forventede startopstillinger:

Colombia:

Ospina

Zuniga – Zapata – Yepes – Armero

Aguilar – Sanchez

Cuadrado – Rodríguez – Ibarbo

Gutiérrez

Elfenbenskysten:

Barry

Aurier – Bamba – Zokora – Boka

Touré – Tioté – Die

Gervinho – Bony – Kalou

Praktisk information:

Kampens dommer: Howard Webb (England)

Stadion: Estadio Nacional, Brasilia

Spille-tidspunkt: 18:00

Vises på: DR1. 

Skriv en kommentar