Analyse: Gruppe C – Friske udfordrere fra fire kontinenter

0

VM-guide.dk har analyseret gruppe C, hvor vi finder Colombia, Grækenland, Elfenbenskysten samt Japan. Bliv klogere på gruppen og se programmet her.

Med stor sandsynlighed den mest åbne og uforudsigelige gruppe af de otte. Gruppe C indeholder fire hold uden nogen fælles VM-historie.

Til gengæld er der garanti for et interessant sammenstød af stilarter med Colombias sydamerikanske stil mod hold som Japan, Elfenbenskysten og Grækenland, som hver har deres forskellige styrker.

Holdene

Colombia vil være favoritter til at gå videre fra gruppen, mens Japan kommer ind i turneringen som asiatiske mestre.

Men i en gruppe som denne vil det næppe være en sensation, hvis Elfenbenskysten, Grækenland eller begge hold ender med at avancere.

Hold øje med

Colombia: James Rodriguez og Jackson Martinez
Grækenland: Georgios Samaras og Konstantinos Mitroglou
Elfenbenskysten: Yaya Toure og Didier Drogba
Japan: Keisuke Honda og Shinji Kagawa

Gruppens udvalgte kamp

Japan - Elfenbenskysten

Kampen mellem Asien og Afrika, Japan og Elfenbenskysten, kan godt gå hen og blive en sand fodboldfest, når de to hold tørner sammen i Recife i deres åbningskamp. En eventuel sejr til et af holdene vil også være et stort skridt nærmere videre avancement fra gruppespillet.

Et tilbageblik

Japan 0-1 Colombia, 22. juni 2003, Saint-Etienne

Med værterne fra Frankrig allerede sikkert videre fra deres gruppe i 2003-udgaven af Confederations Cup stod det klart for Colombia og Japan, at kun vinderen af deres sidste gruppekamp ville gå videre til turneringens knockout-fase.

De asiatiske mestre havde deres chancer, især da Naohiro Takaharas hovedstød ramte stolpen, men sydamerikanerne endte med en fortjent sejr takket være Giovanni Hernandez' afgørende hovedstød.

”Japan var en hård modstander, og det gør blot sejren endnu bedre,” udtalte den daværende Colombia-træner Francisco Maturana, hvis hold siden mødte Cameroun i den berygtede semifinale, hvor Marc-Vivien Foe på tragisk vis mistede livet.

Vidste du?

Ingen af disse fire hold er nået videre fra ottendedelsfinalerne ved et VM, og kun Colombia og Japan har haft succes i gruppespillet og er gået videre.

Statistik er dog til for at blive brudt, og alle fire vil gå på banen for at bevise, at de har hvad der skal til for at stå distancen i Brasilien.

Statistik

0 - Antallet af tidligere VM-opgør mellem de fire hold i gruppe C. Uden nogen forhistorie i fodboldens største turnering er opgøret mellem Colombia og Japan umiddelbart det mest interessante.

Kampprogrammet - Gruppe C:

Dato:Tid:Hjemmehold:-Udehold:Spilles på:Vises på:
14. juni18:00Colombia-GrækenlandEstádio Mineirão, Belo HorizonteDR1
14. juni03:00Elfenbenskysten-JapanArena Amazônia, ManausTV 2 Zulu
19. juni18:00Colombia-ElfenbenskystenEstádio Nacional Mané Garrincha, BrasíliaDR1
19. juni24:00Japan-GrækenlandArena das Dunas, NatalTV 2
24. juni22:00Japan-ColombiaArena Pantanal, CuiabáTV 2
24. juni22:00Grækenland-ElfenbenskystenEstádio Castelão, FortalezaTV 2 Zulu

Gruppe C - Læs også følgende artikler:

Holdanalyser: Colombia | Grækenland | Elfenbenskysten | Japan |

VM-trupper: Colombias VM-trup | Grækenlands VM-trup | Elfenbenskystens VM-trup | Japans VM-trup |

Skriv en kommentar