Optakt: Kroatien – Mexico

0

Med mindre Brasilien dummer sig kolossalt mod Cameroun, ligner dette kampen om den afgørende andenplads i gruppe A.

Før sidste runde indtager Mexico andenpladsen i gruppe A med fire point, mens Kroatien har tre styks. Begge mandskaber har slået Cameroun.

Til gengæld fik Mexico – efter en pragtkamp af Guillermo Ochoa i målet – point ud af opgøret mod Brasilien. Det gjorde kroaterne ikke, og derfor kan Mexico nøjes med uafgjort i aftenens kamp.

Fokus på holdene:

Kroatien:

Selvom Kroatien tabte VM’s åbningskamp 3-1 til Brasilien, levede Niko Kovac’ udvalgte en god indsats. Ikke meget manglede, før de havde fået point med fra opgøret.

Anden kamp blev stensikkert vundet over Cameroun, og i denne kamp viste kroaterne noget af det store potentiale, de indeholder.

Mario Mandzukic var med igen efter karantæne i den første kamp, og det betød meget. Mandzukic formåede også at komme på tavlen to gange i 4-0-sejren.

Mexico:

Mexico er sammen med Nigeria de eneste mandskaber, der endnu ikke har lukket mål ind ved VM-slutrunden. Mexicanerne har således en målscorer på 1-0.

Men det er ikke fordi, at Mexico har spillet defensivt. Tværtimod. Især i kampen mod Cameroun spillede de sig frem til masser af chancer, som ikke blev udnyttet.

I Brasilien-kampen var det omvendt. Brasilianerne havde fire-fem store tilbud, som Ochoa alle snuppede på flotteste vis. Mexico kan nøjes med uafgjort i aften, men det ligger ikke til dem at spille defensivt.

Fakta:

Kroatien har aldrig indkasseret mere end ét mål i en landskamp mod Mexico.

Mario Mandzukic har ved årets VM-slutrunde haft to forsøg på mål foreløbig. Begge har han scoret på.

Ikke siden VM i 1986 har Mexico vundet deres tredje og sidste gruppekamp.

30 gange har Mexico mødt europæiske hold ved en VM-slutrunde. Kun syv gange har det ført til en sejr.

Seneste nyt om holdene:

Kroatien:

Luka Modric har været småskadet under VM-slutrunden, men det forventes, at han spiller fra start mod Mexico. Ingen karantæner til kroaterne.

Mexico:

Eftersigende ingen skader hos mexicanerne, der altså kan spille sig videre i turneringen med uafgjort. Heller ingen karantæner.

Hold øje med:

Mario Madzukic (Kroatien): Han manglede i Kroatiens første VM-kamp mod Brasilien, og han beviste i opgøret mod Cameroun, hvor giftig han er i feltet.

En rigtig målsluger, der ikke behøver mange chancer for at komme på tavlen.

Oribe Peralta (Mexico): Den eneste spiller, der har scoret for Mexico under VM-slutrunden hidtil. 30-årige Peralta er en flittig målscorer. Han har i øvrigt aldrig spillet i europæisk fodbold.

Forventede startopstillinger:

Kroatien:

Pletikosa

Srna – Corluka – Lovren – Pranjic

Modric – Rakitic

Perisic – Kovacic – Olic

Mandzukic

Mexico:

Ochoa

Rodriguez – Marquez – Moreno

Vazquez

Aguilar – Herrera – Guardado – Layun

Peralta – dos Santos

Praktisk information:

Kampens dommer: Ravshan Irmatov (Kazakhstan)

Stadion: Arena Pernambuco

Spille-tidspunkt: 22:00

Vises på: TV2 Zulu

Skriv en kommentar