Optakt til VM-testkamp: Sydafrika – Danmark

0

Her til eftermiddag mødes Danmark med værtsnationen Sydafrika i den sidste VM-testkamp, inden VM-karavanen ruller den 11. juni.

Det danske landshold møder VM-værtsnationen Sydafrika i dag klokken 14.15. Opgøret er samtidig den sidste prøvelse, inden VM-slutrunden for alvor skydes i gang den 11. juni, mens Danmarks første møde bliver den 14. juni mod Holland.

Værterne fra Sydafrika vil få maksimal opbakning fra folket, idet samtlige 30.000 tilskuerpladser blev solgt allerede efter 12 timer.

Samtidig kan det forventes, at de sydafrikanske fans vil medbringe vuvuzelaer, som er de horn, som de sydafrikanske tilskuerne traditionen tro blæser i. Det betyder samtidig, at Danmarks landshold godt kan opgive, at kommunikere med spillerne på banen under kampen.

"Det kan man ikke, så det er vigtigt, vi får sagt alt det, vi skal inden vi går derind. Det handler om, at spillerne skal være så godt forberedt, så de kan klare det selv – det er det bedste," forklarer landsholdets assistenttræner Peter Bonde til TV 2 Sporten.

Danskerne må fortsat undvære keeperen Thomas Sørensen, der ellers har meldt sig klar, men landstræner Morten Olsen vil gerne spare målmanden.

Derudover er også Simon Kjær, Nicklas Bendtner og Thomas Kahlenberg ude. Sidstnævnte døjer med en overbelastningsskade.

Morten Olsen har derfor været nødt til at tænke i alternative baner endnu en gang.

"Nogle af de spillere, der har overrasket på træningsbanen, vil få chancen mod Sydafrika," siger Morten Olsen ifølge Ekstra Bladet.

En af de spillere, der sandsynligvis får chancen er Groningen-spilleren Thomas Enevoldsen, som scorede i sin A-landsholdsdebut.

"Jeg føler mig i rigtig god form og har enorm spillelyst. Personligt har jeg været tilfreds med det, jeg har fået vist under træningen," siger Thomas Enevoldsen, der ventes at starte på venstrekanten.

Sydafrikas landstræner, Carlos Alberto Parreira, har forklaret, at han højst sandsynligt ikke vil eksperimentere synderligt, fordi VM-slutrunden efterhånden er så tæt på. Derfor ventes det, at han meget vel benytter den startopstilling, der også bliver stillet med mod Mexico om mindre end en uge.

Førstevalget på målmandsposten Itumeleng Khune og forsvarsspilleren Tsepo Masilela blev begge småskadet i den nylige VM-testkamp mod Colombia, men begge er meldt klar. Masilela får dog efter alt at dømme ikke mere end en halvlegs spilletid.

Sydafrika har tidligere i deres VM-forberedelser mødt Thailand, Bulgarien, Guatemala og Colombia, men Danmark bliver det sværeste møde af alle inden VM-slutrunden, vurderer Sydafrikas midtbaneprofil Teko Modise.

"Danmark bliver utvivlsomt den hårdeste modstander, som vi kommer til at møde. Det bliver en god generalprøve inden åbningskampen mod Mexico, og en mulighed for at se, hvor stærke vi er. Resultatet i sig selv betyder ikke meget, men det taktiske skal derimod fungere fra start til slut," forklarer Modise til sydafrikanske medier.

"Vores fans skal nok få budt Danmark velkommen i Vuvuzela-land. Vi er fantastisk glade for, at vores 12. mand igen vil møde talstærkt op. De kommer også til at spille en vigtig rolle under selve VM-slutrunden," slutter Modise.

Sydafrika er indtil videre ubesejret i deres seneste elleve landskampe.

Kampen kan ses direkte på TV 2 fra kl. 14.15.

VM-guide.dk’s bud på kampen:

Danmarks seneste VM-testkampe har ikke båret præg af et synderligt stærkt hold, men som alle ved, er der også en verden til forskel på en venskabskamp, hvor man for alt i verden vil undgå at blive skadet, til en VM-kamp, hvor det gælder overlevelse i slutrunden.

Der er ingen tvivl om, at Sydafrikas fans vil bakke dem maksimalt op til dagens opgør, og det bliver en stor prøve for danskerne, at skulle abstrahere for de velkendte vuvuzelaer, da det stort set vil være umuligt for dem at kommunikere.

Vi håber dog, at danskerne vil vise et væsentligt bedre spil i dagens møde med værtsnationen, og sætte et fint punktum for VM-optakten med en sejr på 2-1.

Skriv en kommentar