Optakt: VM-kval: Europa – gruppe B

0

VM-guide.dk ser frem mod de kommende VM-kvalifikationskampe fra den europæiske del. I denne optaktsartikel bliver de tre kampe i gruppe B gennemgået.

Optakt:

Ligesom i gruppe A lurer der overraskelser i toppen af gruppe B.

Efter seks runder må de regerende europamestre fra Portugal se sig henvist til andenpladsen, da Schweiz har været aldeles suveræne og indtager gruppe B's førsteplads med 18 point ud af 18 mulige.

Og mere spænding er der faktisk ikke i gruppe B. For Ungarn, der er nærmeste forfølger på tredjepladsen, led et yderst pinligt 1-0-nederlag til Andorra i sidste kvalkamp i juni.

Dette nederlag efterlader ungarerne på syv point - og med hele otte styks op til Portugal på andenpladsen, hvorfor man vist roligt kan konstatere, at første- og andenpladsen skal findes mellem Schweiz og Portugal.

Schweiz-Andorra

Det er svært, nærmest umuligt, at forestille sig, at de suveræne schweizere dummer sig og smider point imod Andorra i morgen. Faktisk bør det kun handle om, hvor stort værterne vinder. Det gælder for Schweiz om at komme hurtigt i front og derefter køre sejren hjem uden at bruge unødvendige kræfter.

Portugal-Færøerne

Det samme scenarie gør sig gældende her. Portugal er så mange klasser bedre end Færøerne, at det kun bør være et spørgsmål om, hvor stort Ronaldo og co. vinder.

Det eneste, der taler for, at gæsterne kan drille Portugal, er, hvis Færøerne kan holde stand i kampens indledning. Så vil der formentlig hurtigt sprede sig frustrationer blandt tilskuerne. Det bør dog ikke forhindre portugiserne i at vinde i overlegen stil.

Ungarn-Letland

Ungarn indtager som tidligere nævnt gruppe B's tredjeplads, mens Letland overraskende ligger nederst med kun tre point efter seks opgør.

Der er ikke det vilde på spil, da begge hold har udspillet sin rolle i gruppen. Ungarn bør dog være i stand til at slå letterne, hvilket de formentlig også selv vil kæmpe ihærdigt for, da de så bevarer tredjepladsen i gruppen.

Skriv en kommentar