Optakt: VM-kval, Europa – gruppe D

0

VM-guide.dk varmer – igen – op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. VM-trofæ

Optakt:

Holland er med tre runder igen i spidsen af gruppe D – med seks point ned til Rumænien. Og da Oranje samtidig er bedre indbyrdes end rumænerne, kan Holland i aften spille sig til VM via en udesejr over miniputnationen Andorra. Til gengæld er der, ligesom i en del af de andre grupper, hård kamp om andenpladsen.

Rumænien fører an med 13 point, mens de øvrige konkurrenter til andenpladsen, Ungarn og Tyrkiet, ligger på hhv. 11 og 10 point. Estland, der højst overraskende tog point fra Holland i fredags, og Andorra er placeret nederst i gruppe D.

Dagens kampe:

Andorra – Holland

Hvis hollænderne spiller bare nogenlunde op til niveau, får Andorra en ordentlig lussing i aften. På trods af det chokerende 2-2-resultat mod Estland i forrige runde bør Holland vinde ganske, ganske klart over Andorra. Der er simpelthen klasseforskel.

Rumænien – Tyrkiet

Rumænien kan med en sejr i aften tage et rigtig stort skridt mod andenpladsen i gruppe D. Selvom rumænerne har fået store klø mod Holland (4-0 og 4-1), har de gulklædte østeuropære været virkelig stærke i gruppen, hvor det er blevet til 13 point i de resterende fem kampe. Til gengæld har Tyrkiet ikke været godt kørende i gruppe D, og i aften er det sidste chance for tyrkerne, hvis VM-håbet fortsat skal leve.

Ungarn – Estland

Mens Estland ikke har noget at kæmpe for i gruppe D på nuværende tidspunkt, har Ungarn stadig forholdsvist gode chancer for at snuppe andenpladsen i gruppen. Det kræver dog en sejr i dagens hjemmekamp mod Estland, som udover den mærkværdige 2-2-kamp mod Holland, kun har fået point imod Andorra.

Skriv en kommentar