Optakt: VM-kval, Europa – gruppe D

0

VM-guide.dk varmer op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. VM fodbold

Optakt:

I gruppe D er det store spørgsmål, om der overhovedet bliver spænding om, hvem der snupper førstepladsen og den direkte VM-plads.

Gruppen råder over Holland, Tyrkiet, Ungarn, Rumænien, Estland og Andorra. Og allerede efter de første fire runder danner der sig et klart billede.

Ikke overraskende ligger Holland i spidsen med 12 point efter de første fire kampe, hvor Oranje foreløbig har været i rigtigt tæskehumør.

Hollænderne har slået Tyrkiet 2-0 på eget græs, mens de har smadret både Rumænien og Ungarn med 4-1 på udebane.

Netop Ungarn og Rumænien indtager en smule overraskende en delt andenpladsen i øjeblikket med ni point, mens Tyrkiet, som mange troede ville kunne drille Holland, kun har fået tre point foreløbig.

Estland, der ved forrige EM-kvalifikation viste gode takter, ligger også på tre point efter fire kampe og indtager gruppens femteplads. Ganske som ventet ligger Andorra allernederst uden point.

Det er spændende at se, om Rumænien og Ungarn kan hænge på Holland, der virker til at storme af sted mod VM. Det ligner en kamp om andenpladsen mellem rumænerne og ungarerne, mens man langt væk må afskrive Tyrkiet endnu.

Dagens kampe:

Holland – Estland

Når man kigger på Hollands stærke form, må de ikke komme i problemer hjemme mod Estland. Det ligner en kamp, der allerede er afgjort efter de første 45 minutter. Estland kan spille helt frit, men mon ikke de hollandske superstjerner snupper en sikker sejr?

Ungarn – Rumænien

Kampen om andenpladsen. Sådan ser det i hvert fald ud lige nu, hvor de to nationer ligger side om side med ni point. Det er en lille nøglekamp, hvor vinderen vil have gode chancer for at snuppe andenpladsen, hvis den gode form fortsætter.

Andorra – Tyrkiet

Tyrkerne har fået en skidt start på VM-kvalifikationen med nederlag til både Holland, Rumænien og Ungarn. Derfor er det hamrende nødvendigt, at de formår at slå gruppens suveræne bundprop Andorra. Andorra-spillerne vil formentlig forsøge at forsvare 0-0 hjem, men hvis det ikke lykkes Tyrkiet at slå miniputnationen, ser deres VM-chancer meget små ud. Man må også formode, at Tyrkiet, trods den dårlige VM-kvalstart, vinder kampen ganske sikkert.

Skriv en kommentar