Optakt: VM-kval, Europa – gruppe C

0

VM-guide.dk varmer – igen – op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. Toni Kroos

Optakt:

Efter at Sverige – Irland spillede uafgjort i fredags, har Tyskland igen fået et forspring i gruppe C, hvor kampen om andenpladsen nu ser ud til at blive rigtig tæt. Østrig lammetævede Færørene, så derfor er østrigerne også inde i kampen om at nå den playoff-givende andenplads. Sverige indtager i øjeblikket andenpladsen med otte point, mens både Irland og Østrig har syv point. Alle tre nationer har spillet fem kampe. Sverige sidder over i denne runde, hvor nøglekampen hedder Irland – Østrig. En sejr vil være vital, mens et nederlag vil være dyrt og betyde, at man bliver hægtet en smule af i gruppe C. Tyskland skal – ligesom i fredags – op imod Kazakhstan, som kommer på besøg i Nürnberg.

Dagens kampe:

Tyskland – Kazahstan

Tyskerne havde ingen problemer med at banke Kazakhstan med 3-0 i fredagens udekamp. Derfor virker det også usandsynligt, at Tyskland kommer i problemer i aften, hvor Die Mannschaft nu har hjemmebane. Der bliver formentlig mulighed for at spare nogle af profilerne og derved give en række af de unge talentfulde spillere chancen. Det lugter af den sikreste sejr i denne runde.

Irland – Østrig

Sverige ligner det bedste bud på en to’er i gruppe C. Derfor har ingen af de to outsiders, Irland og Østrig, råd til at tabe aftenens nøglekamp. Irland er svage favoritter, men østrigerne er bestemt ikke uden evner, og det kan meget nemt blive en rigtig tæt kamp, som først finder sin vinder i slutminutterne. Hjemmebanefordelen kan meget vel blive afgørende for Irland, der også har noget at revanchere, efter man tabte deres sidste VM-kvalkamp på hjemmebane med hele 1-6 til Tyskland.

Skriv en kommentar