Optakt: VM-kval, Europa – gruppe H

0

VM-guide.dk varmer – igen – op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. Wayne Rooney

Optakt:

I gruppe H har Montenegro og England skabt sig et fint forspring til resten af feltet, mens Ukraine og Polen dog hænger på. Især ukrainerne fik en livsvigtig sejr i fredags, da de på udebane besejrede Polen med 3-1. Og både Polen og Ukraine, der har fem point, har nu en oplagt mulighed for at hale yderligere ind på topholdene i gruppen. Polen skal nemlig på hjemmebane møde San Marino, mens Ukraine får besøg af Moldova, som i øjeblikket ligger på femtepladsen i gruppe H. Samtidig er der topopgør i gruppen mellem Montenegro og England, hvor vinderen vil have gode chancer for at snuppe førstepladsen. Uafgjort vil begge hold også kunne leve med, så det er ikke usandsynligt, at kampen slutter med en pointdeling.

Dagens kampe:

Montenegro – England

Montenegrinerne ligger i øjeblikket to point foran England i tabellen, hvorfor en hjemmesejr vil betyde, at Montenegro står i en rigtig gunstig position forud for de sidste fire kvalkampe. England mangler dog at møde Montenegro på hjemmebane, så en engelsk sejr i aften vil give England et stort overtag i forhold til førstepladsen. Men uafgjort virker som et logisk resultat, da ingen af holdene formentlig vil satse for meget.

Ukraine – Moldova

I den omvendte kamp fik Ukraine kun 0-0 med hjem fra Moldova. Det skal gøres bedre i aften, hvis VM-drømmen skal leve for ukrainerne. Men efter en fornem sejr over Polen i fredags tyder det dog også på, at de gulklædte er ved at finde de gode takter igen. Alt andet end en hjemmesejr vil være en stor fiasko for Ukraine, der altså har brug for tre sikre point.

Polen – San Marino

San Marino får ikke mange point i løbet af de respektive kvalifikationer til EM og VM. Og det bør heller ikke være i aften, at minuputnationen får sjældne point på kontoen. Polakkerne har noget at revanchere efter det skuffende hjemmebanenederlag til Ukraine i fredags, og man må formode, at Polen kommer blæsende fra start og allerede har afgjort kampen efter de første 45 minutter.

Skriv en kommentar