Optakt: VM-kval, Europa – gruppe C

0

VM-guide.dk varmer op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. VM fodbold

Optakt:

Det tyske stjernemandskab blev med det samme udråbt som storfavorit i gruppe C, da lodtrækningen til VM-kvalgrupperne var foretaget.

Men udover Tyskland finder vi faktisk hele to lande, der var med i sidste sommers EM-slutrunde; nemlig Sverige og Irland.
Begge nationer skuffede dog og røg ud i deres indledende grupper. Derfor er det ganske naturligt, at Tyskland er klare favoritter i gruppe C, hvor vi også finder Østrig, Kazakhstan og Færørene.

Men efter den utrolige 4-4-kamp mellem Tyskland og Sverige, hvor Joachim Löws drenge førte 4-0 ved pausen, er der stadig intet afgjort endnu.

Tyskland ligger nummer et med 10 point efter fire kampe, mens Sverige ligeledes kan komme op til 10 point (svenskerne har kun spillet tre kampe og har syv point).

Irerne, der blev forrige EM’s dårligste nation, har fået en blandet start med pligtsejre mod Kazakhstan og Færørene, mens det blev til et smertefuldt 1-6-nederlag på hjemmebane mod Tyskland.

Østrig lignede på forhånd en outsider i gruppe C, og det østrigste mandskab ligger også i øjeblikket på den forventlige fjerdeplads, hvor man ikke rigtigt er med i gruppens topstrid.

Dagens kampe:

Kazakhstan – Tyskland

Det vanvittige pointtab som Tyskland fik imod Sverige, betyder, at tyskerne ikke har råd til at sjuske ude mod Kazakhstan i aften. Meget skal dog også gå galt, hvis ikke de tyske verdensstjerner napper en sikker sejr. Selvom Tyskland er lidt ramt på skadesfronten, er de flere klasser bedre end kazakhstanerne.

Sverige – Irland

En tidlig nøglekamp i gruppe C. Kampen om andenpladsen står formentlig mellem Sverige og Irland, og især for svenskerne, der har hjemmebane, har man ikke råd til et nederlag. Det bliver højst sandsynligt en meget taktisk præget kamp, hvor begge hold ikke vil være voldsomt skuffede over at spille uafgjort.

Skriv en kommentar