Optakt: VM-kval, Europa – gruppe C

0

VM-guide.dk varmer – igen – op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. VM-trofæ

Optakt:

Bortset fra en enkelt svipser, 4-4-kampen mod Sverige, har Tyskland været suveræne i gruppe C, hvor Joachim Löws drenge er tæt på VM 2014. Det er Tyskland ikke mindst pga., at både Sverige, Irland og Østrig, der er forfølgerne i gruppe C, har været venlige til at tage point fra hinanden i de indbyrdes opgør.

Det betyder, at Tyskland med tre runder igen har fem point ned til Sverige, som endda har et svært slutprogram. Svenskerne har tre point ned til Irland og Østrig, der altså må kæmpe hårdt for at fravriste andenpladsen fra vores naboer.

Dagens kampe:

Færøerne – Tyskland

Tyskland et et klassemandskab, som er effektive i kvalifikationerne til EM og VM. Især mod de små nationer er tyskerne gode til at vinde overlegent, hvilket også bør ske i aften. Selvom Færøerne har hjemmebane, ligner det en stor øretæve til Lars Olsens mandskab, som foreløbig er uden point i gruppe C. Tyskland kan derimod tage et gigaskridt mod VM med en sejr i aftenens kamp.

Kazakhstan – Sverige

Efter sidste uges vigtige udesejr over Irland har Sverige nu overtaget andenpladsen i gruppe C. Da der venter to svære kampe i de sidste runder mod hhv. Østrig og Tyskland, skal Sverige dog simpelthen vinde over Kazakhstan i aften. Sverige er dog også i en situation, hvor andenpladsen ikke med sikkerhed er lig med playoff-kampe i november. En sejr i aften til Zlatan og co. vil dog være et stort skridt i den rigtige retning.

Østrig – Irland

En virkelig afgørende kamp i gruppe C. Taberen vil med 99 % sikkerhed være ude af stand til at erobre andenpladsen i gruppen. Derfor er der formentlig nerver på, når kampen bliver fløjtet i gang i aften. Det er lang tid siden, at Østrig sidst har været VM-klar, men de er bestemt stadig VM-aktuelle i gruppe C, og da de har været godt spillende hidtil i kvalen, ligner de en svag favorit i dagens kamp.

Skriv en kommentar