Optakt: VM-kval: Europa – gruppe D

0

VM-guide.dk ser frem mod de kommende VM-kvalifikationskampe fra den europæiske del. I denne optaktsartikel bliver de tre kampe i gruppe D gennemgået.

Optakt:

Serbien og Irland er stukket af sted i gruppe D med 12 point efter de første seks kampe.

Fire point efter dem ligger Wales og Østrig, og netop disse to mandskaber tørner i morgen aften sammen i et opgør, hvor taberen må siges at have udspillet sin rolle i gruppen.

Det har gruppens to svageste hold fra Georgien og Moldova med hhv. tre og to point allerede gjort.

Serbien-Moldova

Serbien, der ikke har været slutrundeklar siden VM 2010, er storfavoritter, når de i morgen tager imod Moldova. Hvis serberne får den forventede hjemmesejr, er de tæt på at være sikre på minimum andenpladsen i gruppe D, som bør give to playoff-kampe i november.

Georgien-Irland

Irland har i de seneste år været stærke igennem EM-og VM-kvalifikationerne, mens det har knebet noget mere med at skabe resultater, når de først har skullet spille de store slutrunder.

Igen i denne kvalifikation er irerne godt kørende, men hvis de skal holde trit med Serbien, der med al sandsynlighed slår Moldova i morgen, kræver det, at Irland formår at slå Georgien på udebane.

Wales-Østrig

Som beskrevet i den ovenstående optakt er dette en vind eller forsvind-kamp for begge mandskaber. Hvis Serbien og Irland får deres ventede favoritsejre i morgen, vil taberen af opgøret mellem Østrig og Irland have hele syv point op til andenpladsen med kun ni point tilbage at spille om.

Både Wales og Østrig var at finde ved sidste sommers EM-slutrunde i Frankrig, men nu tyder meget på, at i hvert fald ét af holdene må kigge langt efter VM i Rusland.

Skriv en kommentar