Optakt: VM-kval, Europa – gruppe D

0

VM-guide.dk varmer – igen – op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. VM fodbold

Optakt:

I gruppe D stormer Holland stadig af sted mod VM. I fredags blev det til en sikker sejr hjemme mod Estland, mens de nærmeste forfølgere fra Rumænien og Ungarn spillede 2-2 mod hinanden. Tyrkiet spillede sig en smule ind i gruppe D igen efter en sejr på 2-0 ude over Andorra.

I aften kan hollænderne udbygge forspringet i gruppe D yderligere, hvis de på eget græs formår at slå Rumænien. Samtidig er der livsvigtige point på spil, når Tyrkiet tager imod Ungarn. En rigtig gyser venter. Til slut skal Estland og Andorra mødes i bunden af gruppe D til en kamp, som ikke har voldsomt meget betydning.

Dagens kampe:

Holland – Rumænien

Holland er bedre end Rumænien og med hjemmebanefordelen bør Oranje uden problemer vinde topkampen i gruppe D. En hollandsk sejr vil med 90 % sikkerhed betyde, at Holland er VM-klar. Det virker usandsynligt, at nogle af de andre hold i gruppen formår at skubbe Holland væk fra førstepladsen. Der er simpelthen kvalitetsforskel.

Tyrkiet – Ungarn

En nøglekamp i gruppe D da ingen af holdene kan tåle at tabe. Især er der pres på tyrkerne, som allerede efter de første fem kampe har lidt tre nederlag. Dog bør Tyrkiet være i stand til at vinde på en stærk hjemmebane med en skræmmende opbakning. En ungarsk sejr vil betyde, at Tyrkiet godt kan glemme alt om VM 2014. Uafgjort vil Ungarn også kunne leve bedst med.

Estland – Andorra

En ligegyldig kamp, som ikke behøver noget fokus. Det er gruppens to klart svageste hold, som mødes i Tallinn i aften.

Skriv en kommentar