Optakt: VM-kval, Europa – gruppe A

0

VM-guide.dk varmer op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. VM fodbold

Optakt:

Forud for VM-kvalifikationen var der hele fire hold fra gruppe A, som håbede på at spille sig videre til næste sommers VM-slutrunde i Brasilien.

Der var tale om hhv. Kroatien, Serbien, Belgien og Skotland. Gruppe A’s resterende to mandskaber, Makedonien og Wales, virker ikke som seriøse kandidater. Derimod skulle de fire førstnævnte nationer slås om VM-billetterne.

Vi har nu rundet de fire spillerunder i gruppe A, og der danner sig et klart billede af, at det bliver enten Belgien eller Kroatien, som tager den direkte VM-billet til Brasilien via gruppens førsteplads.

Både Belgien og Kroatien er stukket af sted med 10 point ud af 12 mulige. Især har Belgien hidtil imponeret – bl.a. med en udesejr på 3-0 over Serbien. Samtidig har Kompany og co. også slået Skotland med 2-0 på eget græs.

Også Kroatien bejler til førstepladsen. Deres eneste pointab foreløbig kom mod føromtalte Belgien, da de spillede 1-1 i Belgien. Alligevel har kroaterne ikke imponeret meget foreløbig, da de ”kun” har vundet to snævre sejre over Makedonien og 2-0 hjemme mod Wales.

Serbien og Skotland, der også lignede mulige VM-deltagere, har ikke imponeret. Langt fra endda. Serbien står efter de fire første kampe noteret for kun fire point, mens det ser endnu værre ud for skotterne, der ligger nederst med kun to points hidtil.

Derfor er det nu eller aldrig for både Skotland og Serbien, hvis de have en realistisk chance for selv at kunne afgøre, om de skal med til VM i 2014.

Dagens kampe:

Kroatien-Serbien

Mens Kroatien ligger lunt i svinget på en delt førsteplads, har Serbien virkelig brug for sejren, når de to Balkan-mandskaber tørner sammen i aften. En sejr til Kroatien vil formentlig betyde VM-exit til serberne, som dermed vil have ni point op til førstepladsen. Samtidig vil en kroatisk sejr også betyde, at Kroatien med 95 % sikkerhed kan koncentrere sig om at skubbe Belgien væk fra gruppe A’s dukseplads. Omvendt vil en Serbien-sejr virkelig åbne gruppe A igen – især også fordi at Serbien senere i kvalifikationen skal møde Kroatien på hjemmebane.

Makedonien – Belgien

En rigtig tricky kamp. Belgien har foreløbig præsteret rigtig flot, og med en sejr til ”De røde djævle” vil belgierne virkelig være tæt på mindst andenpladsen i gruppe A. Omvendt er Makedonien langt fra noget dårligt fodboldhold, hvilket alle danskere i sidste måned fandt ud af. Samtidig vil en Makedonien-sejr også betyde, at Pandev og co., som lige nu har fire point, pludselig er med i kampen om VM-billetter.

Skotland – Wales

Kampen mellem gruppe A’s to bundhold. Det virker usandsynligt, at nogle af holdene kommer i spil til topplaceringerne i gruppen, hvorfor kampens betydning ikke er særlig vigtig. Skotland har allerede tabt til Wales på udebane, mens man på eget græs kun fik uafgjort mod Makedonien. Wales bliver heller ikke VM-aktuel, da de simpelthen mangler kvalitet. Skal skotterne have en minimal chance for at komme med til VM i Brasilien næste år, kræver det en sejr i aftenens kamp mod de britiske naboer.

Skriv en kommentar