Optakt: VM-kval: Europa – gruppe H

0

VM-guide.dk ser frem mod de kommende VM-kvalifikationskampe fra den europæiske del. I denne optaktsartikel bliver de tre kampe i gruppe H gennemgået.

Optakt:

I gruppe H er det ganske som ventet Belgien, Grækenland og Bosnien-Hercegovina, der kæmper om førstepladsen, der giver den direkte VM-billet og andenpladsen, der formentlig vil betyde to playoff-kampe.

Belgien har lagt sig i spidsen efter de første seks runder med 16 point. De har skabt sig et hul ned til Grækenland, der efter en afsindig skuffende EM-kvalifikation i fjor, indtager gruppe H's andenplads med 12 point.

Det eneste hold, der kan true Belgien og Grækenland, er Bosnien-Hercegovina, der i øjeblikket må tage til takke med gruppens tredjeplads med 11 point.

De tre nederste mandskaber i gruppen er Cypern, Estland og Gibraltar. Alle tre er niveaumæssigt langt under gruppens tre tophold, der altså kæmper om at blive VM-klar.

Belgien-Gibraltar

Hvis ikke Belgien formår at slå Gibraltar i morgen, vil det være en af de største sensationer nogensinde i landsholdsfodbold. Belgiens dyre stjerner bør være i stand til at køre den nye miniputnation fuldstændig over, hvilket de også gjorde i det omvendte opgør, som endte med en 6-0-sejr til belgierne.

Grækenland-Estland

Grækenland har som bekendt fundet sig selv igen efter den rædselsfulde EM-kvalifikation. Andenpladsen, som holdet indtager i øjeblikket, bør ikke komme i fare i morgen, da grækerne er langt stærkere end Estland, der oveni købet ikke har andet end æren at spille for.

Cypern-Bosnien-Hercegovina

Hvis bosnierne skal hænge på i gruppe H, kræver det tre point i morgen på udebane mod Cypern. Flere nationer har i de seneste år haft problemer netop der, så Dzeko, Pjanic og de andre højt profilerede stjerner gør klogt i ikke at tage for let på opgaven.

Når det er sagt, skal Bosnien-Hercegovina vise, at de er et bedre mandskab, samt at de - i modsætning til Cypern - har en VM-billet at spille for.

 

Skriv en kommentar