VM 2018-holdanalyse: Panama - Læs alt om Panamas VM-trup

VM 2018-holdanalyse: Panama

0

Panama spiller gruppe G sammen med England, Belgien og Tunesien. Læs mere om Panamas historie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Panama
Hovedstad: Panama City
National-stadion: Estadio Rommel Fernández (32.000 tilskuere)
Antal indbyggere: 4.034.119
Øgenavn til landsholdet: La Marea Roja (Den røde bølge)
Placering på verdensranglisten: 53 (februar 2018)
Flest landskampe: Gabriel Gómez (140 landskampe)
Flest mål: Luis Tejada og Blas Pérez (43 mål)
Største sejr: Panama – Puerto Rico: 12-1 (13. december 1946)
Største nederlag: Panama – Costa Rica: 0-11 (16. februar 1938)

Panamas største resultater:

CCCF Championship (Centralamerika og Caribien):
Vinder i 1951

Copa Centroamericana:
Vinder i 2009

CONCACAF Gold Cup:
Andenplads i 2005 og 2013

Panamas VM-erfaring:

Panama har aldrig tidligere deltaget ved VM, hvorfor slutrunden i Rusland bliver den første VM-slutrunde for Panamas landshold.

Panamas vej til VM 2018:

Panama startede VM-kvalifikationen i Gruppe B, hvor de spillede mod Costa Rica, Haiti og Jamaica. To hold skulle avancere herfra til det afgørende gruppespil, og der var aldrig for alvor tvivl om, hvem det ville blive. Costa Rica mistede blot to point i gruppen og sluttede øverst med Panama lige i hælene.

Det sidste og afgørende gruppespil frem mod VM i Rusland blev noget af en gyser. Tre hold ville kvalificere sig direkte til slutrunden, mens fjerdepladsen i gruppen skulle i playoff mod Australien. Før sidste spillerunde lå Panama på den playoff-givende fjerdeplads – to point efter USA og á point med Honduras.

Panama mødte hjemme Costa Rica, og var ved pausen bagud 0-1. Kort inde i anden halvleg kom Honduras foran mod allerede kvalificerede Mexico, og så var Panama pludselig helt ude i kulden. Gabriel Torres fik udlignet for Panama, og da USA samtidig kom bagud, øjnede Panama nu muligheden for at stjæle den sidste direkte kvalifikation foran både Honduras og USA.

Og lige præcis dét skete. Tre minutter før tid snød Román Torres sin direkte modstander i en løbeduel og prikkede Panama direkte til VM til euforiske jubelscener på stadion.

Panamas landstræner - Hernan Dario Gomez:

Navn: Hernan Dario Gomez
Født: 3. februar 1956
Nationalitet: Colombia
Landstræner siden: 2014
Trænerkarriere: Atletico Nacional, Colombia, Ecuador, Guatemala, Independiente Santa Fé, Colombia, Independendiente Medellin, Panama.

Embed from Getty Images

Analyse af Panamas VM 2018-trup:

Panama stiller normalt op i en 4-4-2-formation med en flad midtbane. Der er dog ikke mange navne i Panamas landsholdstrup, der springer i øjnene for den gængse, danske fodboldfan.

De fleste af spillerne spiller til dagligt i den amerikanske MLS, mens andre spiller i diverse sydamerikanske klubber. Faktisk har kun to af spillerne deres daglige gang i europæisk fodbold, og det er henholdsvis i den slovakiske og rumænske liga – ikke ligaer, der vækker genkendelse hos mange på vores breddegrader.

Målmænd:

Panamas mål vogtes af Jamie Penedo, som er den ene af truppens to spillere fra europæiske klubber. Den 36-årige keeper står til dagligt i rumænske Dinamo Bukarest.

Tidligere har han, uden større succes, prøvet sig af i Serie A-klubben Cagliari og spanske Osasuna. Efterfølgende vendte han hjem til Mellemamerika, hvor han fik karrieren på ret køl.

Forsvaret:

Forsvaret styres blandt andet af helten fra den afgørende kvalifikationskamp, Ramon Torres, som til dagligt spiller i MLS-klubben Seattle Sounders. Han betyder meget for Panamas spil, både som defensiv styrmand og som mål for de offensive standardsituationer.

Midtbanen:

Midtbanen styres af San José Earthquakes’ Annibal Godoy, som er ankeret på midtbanen. På kanterne skal de sætte deres lid til bl.a. Alberto Quintero, som er en giftig leverandør af indlæg til angrebet.

Angrebet:

I angrebet har Panama to esser, som er vigtige for deres spil. Rutinerede Blas Perez og Gabriel Torres, som har været i storform gennem VM-kvalifikationen.

Hold øje med: Blas Perez

Blas Perez er en bundrutineret angriber, som har været en del af Panamas landshold siden 2006. Han har rekorden for flest scorede landskampsmål sammen med den ligeledes aktive Luis Tejada.

Han har haft en flot karriere i nordamerikanske ligaer, hvor han både har optrådt i den bedste mexicanske liga og i MLS, inden han i sommers kom tættere på hjemlandet med sit skifte til Guatemala.

Den 37-årige skarpretter var ganske vist på sit højeste for omkring ti år siden, men selvom han efterhånden nærmer sig slutningen af karrieren, har han stadig meget at byde ind med til sine holdkammerater, og det er dybt fortjent, at han når at få en stor slutrunde på sit CV.

Embed from Getty Images

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar