VM 2018-holdanalyse: Tunesien - Læs alt om Tunesiens VM-trup

VM 2018-holdanalyse: Tunesien

0

Tunesien er at finde i gruppe G sammen med England, Belgien samt Panama. Læs mere om Tunesiens fodboldhistorie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Tunesien
Hovedstad: Tunis
National-stadion: Stade Olympique de Radés (60.000 tilskuere)
Antal indbyggere: 11.637.910
Øgenavn til landsholdet: Ørnene fra Karthago
Placering på verdensranglisten: 14 (April 2018)
Flest landskampe: Sadok Sassi (116 kampe)
Flest mål: Isaam Jemâa (36 mål)
Største sejr: : 8-1 (sket to gange, mod Kinesisk Taipei i 1960 og mod Djibouti i 2015) og 7-0 (sket to gange, mod Togo i 2000 og mod Malawi i 2005). Alle på hjemmebane.
Største nederlag: Ungarn 10-1 Tunesien (24. juli 1960)

Tunesiens største resultater:

Africa Cup of Nations:
Vinder i 2004

VM:
Gruppespil i 1978, 1998, 2002 og 2006

VM-historik:

1978: Gruppespil
1998: Gruppespil
2002: Gruppespil
2006: Gruppespil

Tunesiens VM-erfaring:

Tunesien har tidligere været en del af Frankrig og har derfor reelt deltaget ved flere slutrunder, men som selvstændig nation har de været med fire gange.

I 1978 fik de uafgjort mod selveste Vesttyskland, som de endda var sølle ét point fra at slå ud. Ved den lejlighed fik tuneserne samtidig deres eneste VM-sejr nogensinde mod Mexico.

Siden har de deltaget tre gange med tre sidstepladser i gruppespillet til følge.

Tunesiens vej til VM 2018:

Tunesien startede VM-kvalifikationen med at kvalificere sig til det afgørende gruppespil i to playoff-kampe mod Mauretanien, som begge endte med tunesiske 2-1-sejre.

Tunesien havnede herefter i gruppe A, som hurtigt skulle vise sig at være en kamp mellem to næsten lige gode hold. Libyen og Guinea var blot statister, mens Tunesien kæmpede med Den Demokratiske Republik Congo om VM-pladsen.

Den afgørende kamp blev de to holds første indbyrdes opgør i Tunesien, hvor hjemmeholdet vandt med 2-1. Den omvendte kamp endte 2-2, og da de to hold ellers gjorde rent bord, kunne Tunesien i sidste runde nøjes med 0-0 hjemme mod Libyen for at sikre sig en plads ved sommerens slutrunde.

Tunesiens landstræner - Nabil Maaloul:

Navn: Nabil Maaloul
Født: 25. juli 1962
Nationalitet: Tunesien
Landstræner siden: 2017
Trænerkarriere: Tunesien (assistenttræner), CA Bizertin, Tunesien (assistenttræner), Esperance, Arbejdsløs, Esperance, Tunesien, El Jaish, Kuwait, Tunesien

Embed from Getty Images

Analyse af Tunesiens VM 2018-trup:

Det vrimler ikke med stjerner fra europæiske topklubber på Tunesiens landshold. Alligevel skal nordafrikanerne, som er med til VM for første gang siden 2006, ikke undervurderes.

Målmænd:

Tunesernes sidste skanse er en rutineret herre i 33-årige Aymen Mathlouthi. Balbouli, som han kaldes, er sikker mand mellem stængerne, men det er ikke defensiven der er tunesernes store styrke. Derfor må der forventes en travl slutrunde for Balbouli.

Forsvaret:

Her får midterforsvarerne Syam Ben Youssef og Aymen Abdennour en nøglerolle som de mest rutinerede mænd i bagkæden.

Ben Youssef har tidligere optrådt i Ligue 1, men er nu fast mand i tyrkiske Kasimpasa, mens Abdennour er forhenværende styrmand hos både Monaco og Valencia.

Midtbanen:

Tuneserne har varieret sine formationer, og midtbanen er derfor et stort spørgsmålstegn. Mod stærkere modstandere har de stillet op i en 4-5-1-opstilling med en defensiv midtbanespiller, som ofte har været den normale midterforsvarer Yassine Meriah, som dermed må forventes at få en afgørende rolle mod hold som Belgien og England.

Mod svagere modstandere har de spillet en klassisk flad 4-4-2 med offensive kanter, og her kan Fakhreddine Ben Youssef være værd at holde øje med.

Angrebet:

Når tuneserne stiller op med en defensiv midtbanespiller, er det en angriber, der må lade pladsen. Ellers stiller de normalt med to mand i front. Det sikre kort er Youssef Msakni, som vi beskriver senere, og ellers kan spillere som Hamdi Harbaoui eller Saber Khalifa være i spil.

Hold øje med: Youssef Msakni

Som sagt, så lovet. Tunersernes største stjerne spiller i Qatar og hedder Youssef Msakni. Den lynhurtige angriber, som også af og til kan bruges på kanten, er spilleren, som tuneserne sætter deres lid til.

Msakni kan bedst beskrives som en publikumspleaser. Han er teknisk utroligt velfunderet, han er lynhurtig og han sparker godt til en bold. Derudover har han et underholdningsgen, som ikke altid lykkes, men når det gør, er han en nydelse at se på.

Hvis man vil se Tunesiens kampe, skal man derfor holde godt øje med Msakni, der kan og vil gøre det uventede, og som kan komme til at gøre rigtig ondt på alle forsvar – også det engelske og belgiske.

Embed from Getty Images

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar