Peru fortsatte de imponerende takter

0

Peru indtager en midlertidig fjerdeplads i Sydamerikas VM-kval efter en 2-1-sejr ude mod Ecuador. AaB's Edison Flores satte gæsterne i gang.

Ikke siden 1982 har Peru været at finde ved en VM-slutrunde.

Men måske er det snart tid til at opleve dem igen i det fineste selskab. I hvert fald er de stærkt kørende i den sydamerikanske VM-kval, hvor de før rundens kampe havde vundet to kampe i træk.

Og som resultaterne tidligere på aftenen havde flasket sig, kunne Peru faktisk spille sig op på en midlertidig fjerdeplads, hvis de formåede at slå Ecuador på udebane.

De ecuadorianske værter var favoritter før kampen, men efter en målløs første halvleg måtte de i de sidste 45 minutter indse, at gæsterne fra Peru løb med sejren.

Vi skulle dog helt hen til 17 minutter før tid, før AaB's Edison Flores trykkede af et par meter udenfor feltet. Og med en resolut venstrebensafslutning strøg bolden i nettet til en overraskende peruviansk 1-0-føring.

Nu skulle Ecuador frem, men blot to minutter efter føringsmålet blev det endnu værre for hjemmeholdet, da Paolo Hurtado bankede bolden i kassen til 2-0.

Kort efter fik Ecuador dog en stor livlinje, da Peru-stopperen Christian Ramos begik straffespark og samtidig fik rødt kort. Forsøget fra 11-meterpletten vekslede Enner Valencia sikkert til en reducering.

Trods stort pres i slutminutterne holdt Peru dog stand, og de kunne dermed fejre deres tredje sejr i træk i VM-kvalifikation, som betyder, at de altså kravler op på den VM-givende fjerdeplads.

Senere på natten kan peruvianerne dog ryge ned på femtepladsen. Det sker, hvis Argentina hjemme vinder over bundholdet fra Venezuela.

Skriv en kommentar