VM 2018-holdanalyse: Peru - Læs alt om Perus VM-trup

VM 2018-holdanalyse: Peru

0

Peru er havnet i Danmarks gruppe C, hvor de foruden danskerne tørner sammen med Frankrig og Australien. Læs mere om Perus fodboldhistorie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Peru
Hovedstad: Lima
National-stadion: Estadio Nacional (50.000 tilskuere)
Antal indbyggere: 32.553.697
Øgenavn til landsholdet: La Blanquirroja (de hvide og røde)
Placering på verdensranglisten: 11 (februar 2018)
Flest landskampe: Roberto Palacios (128 kampe)
Flest mål: Paolo Guerrero (32 mål)
Største sejr: Peru – Ecuador: 9-1 (11. august, 1938)
Største nederlag: Brasilien – Peru: 7-0 (26. juni, 1997)

Perus største resultater:

Copa América:
Vinder i 1939 og 1975

VM:
Kvartfinale I 1970

VM-historik:

1930: Gruppespil
1970: Kvartfinale
1978: Anden runde
1982: Gruppespil

Perus VM-erfaring:

Ikke siden 1982 har Peru været VM-klar, men nu er det igen tid til at byde sydamerikanerne velkommen i det fornemme selskab.

Tilbage i 1970’erne og starten af 1980'erne var Peru en ganske fin fodboldnation, som faktisk formåede at kvalificere sig til tre ud af fire VM-slutrunder fra 1970-1982.

Holdets altoverskyggende stjerne var Teófilo Cubillas, der var med ved VM i både 1970, 1978 og 1982. Cubillas lavede fem mål ved slutrunden i Mexico i 1970, hvor peruvianerne kom helt til kvartfinalen, inden de senere verdensmestre fra Brasilien stod i vejen.

Men siden 1982, som var Cubillas sidste slutrunde, har Peru altså måttet se langt efter deltagelse ved VM. Til sommer er de dog som bekendt tilbage på VM-scenen – og denne gang er det nye profiler, som skal bane vejen for succes.

Perus vej til VM 2018:

Peru fik en decideret forfærdelig start på VM-kvalifikationen, som betød, at de fleste peruvianske fodboldfans tidligt mistede troen på, at de for første gang siden 1982 igen skulle være VM-klar.

Kun en af de første seks kampe blev nemlig vundet, og det var bl.a. kun blevet til 2-2 hjemme mod upåagtede Venezuela. Men så vendte det for Peru. Virkelig meget endda. Efter en periode med blandede resultater hang VM-deltagelsen stadig i en tynd tråd, men i de sidste seks opgør led peruvianerne ikke et eneste nederlag.

Det betød højst overraskende, at de sluttede på femtepladsen i den sydamerikanske VM-kvalifikation. Og det betød samtidig også, at der nu ventede to altafgørende playoff-kampe mod New Zealand.

Kunne Peru vinde samlet mod newzealænderne, ville VM-billetten være i hus. For første gang i lang tid oplevede Peru at være favoritter, og fodboldfeberen i landet var på sit højeste.

Efter 0-0 på udebane stod Peru med gode kort og kunne selv afgøre det hjemme i Lima, hvor der d. 16. november for alvor var lagt op til VM-fest.
Og efter to scoringer – en i hver halvleg – kunne Peru via en sejr på 2-0 for alvor gå amok i glædesrus over første VM-deltagelse i 36 år.

Perus landstræner - Ricardo Gareca:

Navn: Ricardo Gareca
Født: 10. februar, 1958
Nationalitet: Argentina
Landstræner siden: 2015
Trænerkarriere: Talleres, Independiente, Talleres, Colón, Talleres, Quilmes, Argentinos Juniors, América de Cali, Sánta Fe, Talleres, Universitario, Vélez Sarsfield, Palmeiras, Peru.

Embed from Getty Images

Analyse af Perus VM 2018-trup:

Det vrimler ikke med prominente navne på Perus landshold. Det er kollektivet, som skal fungere, hvis de skal gå videre til ottendedelsfinalerne.

Enkelte navne springer dog i øjnene - blandt andre den garvede offensivspiller Jefferson Farfan, der i løbet af sin karriere har fine klubber som PSV og Schalke 04 på CV’et.

Målmænd:

Perus mål vogtes af den 28-årige keeper Pedro Gallese, som til dagligt spiller for mexicanske Veracruz. Udover dette har han kun stået i den hjemlige peruvianske liga.

Forsvaret:

Til at styre Perus defensiv råder sydamerikanerne over Alberto Rodriguez og Christian Ramos, som begge huserer i midterforsvaret. Sidstnævnte er til dagligt klubkammerat med keeper Gallese i Veracruz.

Midtbanen:

På den defensive midtbane skal 22-årige Renato Tapia fra Feyenoord være bindeled mellem forsvar og midtbane. Tapia, som også kan benyttes i forsvaret, fik allerede debut på det peruvianske landshold som 19-årig.

Længere fremme på banen skal AaB’s Edison Flores og den bundrutinerede Jefferson Farfan, der har spillet på landsholdet siden 2003, forsøge at kreere chancer.

Angrebet:

Helt fremme i front skal Peru sætte sin lid til den 34-årige skarpretter Paolo Guerrero, som har rekorden for flest scorede mål på Perus landshold.

Faktisk blev Guerrero tilbage i december udelukket fra VM 2018 pga. en dopingsag. Senere på måneden ændrede FIFA’s appelkomité dog dommen, hvorfor den tidligere Bayern München-angriber alligevel får mulighed for at repræsentere sit land ved VM til sommer.

Hold øje med: Jefferson Farfan

Det nærmer sig slutrunden på karrieren for 33-årige Jefferson Farfan. Den rapfodede offensivspiller har haft en fornem karriere, der har sendt ham rundt omkring i verden.

Både i Holland, Tyskland og De Forenede Arabiske Emirater har Farfan været at finde, og siden januar 2017 har han spillet i den russiske liga hos Lokomotiv Moskva.

Farfan er en dygtig og lynhurtig tekniker, som har sine forcer på den sidste tredjedel af banen. Han kan benyttes både på kanten og helt fremme som angriber.

Peruviansk succes til VM i Rusland afhænger meget af, om Farfan formår at spille op til sit bedste. Med ham i topform kan den sydamerikanske nation blive en giftig modstander for alle.

Embed from Getty Images

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar