Optakt: VM-kval – Sydamerika

0

I aften og i nat er det igen tid til VM-kvalifikationsbold fra Sydamerika. VM-guide.dk giver dig her overblikket over de fem kampe.

VM-kvalifikationen går i stort set alle kontinenter ind i en vigtig fase - og det er ingen undtagelse i Sydamerika.

Der spilles i aften og i nat fem opgør, hvor af to af dem er ægte kongekampe. Der er tale om møderne mellem Argentina-Chile og Uruguay-Brasilien.

Colombia-Bolivia

Colombia, der imponerede stort ved VM 2014, er ikke godt kørende i den igangværende VM-kvalifikation. Falcao og co. indtager i øjeblikket kun sjettepladsen, som hverken giver en VM-billet eller en plads til to playoff-kampe. Samtidig har colombianerne ikke vundet de tre seneste opgør i VM-kvalen.

Meget tyder dog på, at bøtten bliver vendt i aften, når det dårligste udehold, Bolivia, kommer på besøg. De har seks nederlag i lige så mange udekampe, og målscoreren hedder 1-19. Bolivianerne har udspillet sin rolle i kvalifikationen, så det vil kræve et mindre mirakel, hvis de undertippede gæster får point med fra Barranquilla, hvor kampen spilles.

Paraguay-Ecuador

En spændende kamp starter ved midnat dansk tid i Paraguay. Værterne møder Ecuador, der i øjeblikket ligger på en imponerende trejdeplads. Paraguay er derimod mere presset på syvendepladsen. Hvis Paraguay skal holde liv i VM-drømmen, kræver det tre point mod ecuadorianerne. Men det bliver ikke nemt, da Ecuador faktisk er et af de mandskaber i den sydamerikanske VM-kval, der har fået flest point på udebane.

Uruguay-Brasilien

En ægte VM-klassiker! Sådan kan man betegne mødet mellem Uruguay og Brasilien. De to stolte fodboldnationer tørner sammen i nat i en drabelig duel i toppen af gruppen. Brasilien ligger nummer 1 med 27 point, mens Uruguay indtager andenpladsen med 23 point.

Det er med andre ord to mandskaber med direkte kurs mod VM 2018. Især vil brasilianerne være millimeter fra endnu en VM-slutrunde, hvis de formår at slå Uruguay. Og det ser godt ud med sejre i de seneste seks opgør i kvalen.

Argentina-Chile

Argentina og Chile, der har mødt hinanden i de to seneste Copa América-finaler, skal spille et helt ekstremt vigtigt opgør i nat. Argentina indtager den playoff-givende femteplads, mens Chile befinder sig ét point foran Argentina på gruppens fjerdeplads.

Selvom Chile har sejret i de to føromtalte Copa América-finaler, formåede Argentina at vinde 2-1, da de to nationer tørnede sammen tidligere i VM-kvalifikationen. Og med nattens hjemmebanefordel bør Argentina være favoritter til at nedkæmpe Chile, der primært skal sætte sin lid til holdets to store stjerner, Arturo Vidal og Alexis Sanchez.

Venezuela-Peru

Nattens sidste kamp er et møde mellem to af de mindst stjernespækkede mandskaber fra Sydamerika. Venezuela ligger allernederst i gruppen med kun fem point og har forlængst udspillet sin rolle i gruppen. Peru har derimod 14 styks og har stadig en chance for at komme helt op til de sjove pladser.

Det kræver en udesejr i nat, og peruvianerne har faktisk tidligere i VM-kvalifikationen vist, at de godt kan finde ud af dén disciplin. Således er det både blevet til sejre på fremmed græs mod Bolivia og Paraguay.

Skriv en kommentar