Peru snuppede den sidste VM-plads

0

Med 2-0 over New Zealand er Peru den sidste nation, der er klar til VM 2018. Samtidig står det klart, at Danmark bliver placeret i tredje seedningslag.

Peru og New Zealand skulle i nat dansk tid kæmpe om den 32. og sidste VM-billet. Første opgør, med New Zealand som hjemmehold, var endt 0-0.

Peruvianerne var klare favoritter til at snuppe den samlede sejr, og kort før den halve time fik værterne også bragt sig i front.

Christian Cueva tryllede på venstrekanten i bedste Pione Sisto-stil, hvorefter han lagde bolden ind i feltet, hvor Jefferson Farfan kom løbende, og den 33-årige offensivspiller bankede bolden i kassen til 1-0, hvilket var stillingen ved pausen.

New Zealand skulle på jagt i anden halvleg, men 20 minutter efter pausen fik Peru gjort det yderst vanskeligt for gæsterne.

Cueva slog et hjørnespark ind i feltet, hvor bolden efter lidt klumpspil havnede for fødderne af Christian Ramos, der prompte ekspederede den lille runde op i nettaget til 2-0 og ellevild jubel i Lima.

Nu havde New zealænderne for alvor travlt, men de formåede kun en enkelt gang at true Perus defensiv, da Chris Wood i det 90. minut blev spillet fri. Men Burnley-angriberen fik ikke afsluttet ordentligt.

Derfor sluttede opgøret 2-0 til Peru, som dermed er VM-klar for første gang siden 1982. Det betyder samtidig også, at Danmark er at finde i tredje seedningslag, når der trækkes lod til VM d. 1. december.

Skriv en kommentar