Yussuf Poulsen sikrede dansk VM-drømmestart

0

Danmark var presset i bund i store dele af opgøret mod Peru, men på en scoring i anden halvleg af Yussuf Poulsen vandt de rød-hvide 1-0.

Danmark og Peru tog i dag hul på deres VM 2018-eventyr med et opgør mod hinanden på Mordovia Arena i Saransk.

Åge Hareides tropper startede nervøst, og efter ti minutter kom peruvianerne frem til kampens første nærgående forsøg.

Pione Sisto tabte bolden tæt på det danske felt, hvorefter Andre Carrillo trak ind i banen og fyrede kanonen af. Kasper Schmeichel fik dog bokset bolden ud af farezonen.

Efter en halv times spil måtte William Kvist lade sig udskifte med en skade. Ind i stedet for ham kom Lasse Schöne.

Kort før pausen var det usandsynlig tæt på at gå galt for Danmark, da VAR-systemet for anden gang under sommerens VM-slutrunde kom i brug - og for anden gang gav straffespark.

Yussuf Poulsen nedlagde Christian Cueva i det danske felt, og selvom dommer Bakary Gassama først vinkede afværgende, fik han besked på at se situationen igen, og så havde Gassama ellers ombestemt sig.

Heldigvis for de rød-hvide sparkede Cueva, som straffesparket blev begået imod, bolden langt, langt over det danske mål, og så stod der 0-0 ved pausen efter en yderst tvivlsom dansk indsats i løbet af de første 45 minutter.

Danskerne kom bedre ud til anden halvleg, men der var stadig et hav af sjuskede fejlafleveringer, og det kneb med at spille sig afgørende igennem den peruvianske defensiv.

Anden halvlegs første chance stod Peru for, men de hvidklædte sydamerikanere fik ikke afsluttet ordentligt på den ellers store mulighed - og det blev dyrt for dem.

For kort tid efter fik en meget anonym Christian Eriksen alt for god plads til at føre bolden frem. Tottenham-stjernen spillede Yussuf Poulsen fri, som sikkert lagde bolden i netmaskerne med venstrefoden.

Kun to minutter efter var det imidlertid tæt på at gå galt for Danmark, som blev fanget i ubalance. AaB's Edison Flores kom alene med Schmeichel, som fornemt fik pareret forsøget.

Efter 62 minutter blev Flores taget ud, og ind kom Perus angrebsprofil Paolo Guerrero, som kun skulle bruge et minut på banen for at markere sig. Hans hovedstød havde Schmeichel dog styr på.

Det trak op til en peruviansk udligning, og den var millimeter fra at komme efter 68 minutters spil, da et frispark ramte pandebrasken på Alberto Rodriguez, som headede snert forbi det danske mål.

Danmark var presset i bund, og 12 minutter før tid brændte det nok engang på i det danske felt. Bolden havnede hos Guerrero, som med ryggen til målet forsøgte sig med en hælafslutning. Den lille runde strøg dog akkurat forbi den ene opstander.

Man troede ikke, at chancerne kunne blive større, men fem minutter senere strøg Carrillo nemt forbi Jens Stryger Larsen. Han lagde bolden til rette for en helt fri Jefferson Farfan, som fra kort afstand også måtte se sit forsøg blive reddet af en storspillende Schmeichel.

Danmark var sjældne gæster i den modsatte ende, men fem minutter før tid burde Eriksen have lukket og slukket, da han blev spillet helt fri. Desværre snuppede keeper Pedro Gallese afslutningen.

Trods peruviansk pres i slutminutterne holdt Danmark stand, og de fik dermed den livsvigtige sejr på 1-0.

Skriv en kommentar