Reaktioner efter finalen: Spanien

0

VM-guide.dk har samlet en række kommentarer fra den spanske lejr efter VM-finalen søndag aften, der endte med spansk sejr.

Vicente del Bosque:

”Først og fremmest vil jeg lykønske vores modstander, der gjorde det meget svært for at spille vores spil. Det var en meget intens kamp, så derfor vil jeg lykønske dem,” sagde del Bosque ifølge FIFA’s hjemmeside.

”Efter Fabregas var kommet på banen, begyndte vi at dominere, og vi havde mere boldbesiddelse og dybde i vores spil. Vi skabte chancer til Cesc og David Villa, som vi kunne have omsat til mål, men det lykkedes ikke og det er sådan fodbold er.”

”Omklædningsrummet er fyldt med glæde. Men Spanien som nation fortjener denne triumf. Det er noget, der går ud over sport. Men nu skal vi fejre det, og vi er glade for at belønne alle dem i Spanien, der har stået bag os, med denne sejr.”

Xavi:

”Nu har vi trofæet, men det er svært at sætte ord på. Det er en fantastisk følelse at holde trofæet. Det er en drøm, der går i opfyldelse, specielt fordi vi har vundet begge turneringer (VM og EM, red.). Det er belønningen for alt det hårde arbejde, vi har lagt i det indtil nu,” sagde Xavi ifølge FIFA’s hjemmeside.

Andres Iniesta:

”Det er ikke rigtig gået op for mig endnu. Jeg fik chancen for at score et så vigtigt mål for mit hold, det er simpelthen fantastisk. Det er et lille bidrag i en kamp, der var meget hård, og hvor alle mulige ting skete på banen, men jeg synes, vi fortjener det. Vi skal være meget stolte af alle i denne trup,” udtalte matchvinder Iniesta ifølge FIFA’s hjemmeside.

Cesc Fabregas:

”Det er et stort øjeblik for mig og alle i Spanien, både spillerne og folket. Vi er alle meget stolte. Vi havde aldrig troet, at vi kunne gøre det, så derfor er det noget helt specielt,” sagde Fabregas, der ikke har fået så meget spilletid ved turneringen, ifølge FIFA’s hjemmeside. Han blev indskiftet i finalen.

”Noget inden i mig sagde, at dette var min chance. Hele min familie ville være her og være en del af det hele. I fik min chance og jeg er bare utroligt stolt af at være en del af det. Det har været en hård sæson, men det betyder ikke noget nu. Dette er et af de bedste øjeblikke i mit liv. I dag udlevede vi drømmen.”

Iker Casillas:

”Det var sensationelt og et historisk øjeblik for spansk fodbold. Vi har ikke rigtig forstået, hvad det er, vi har opnået, men det vil vi, efter noget tid. Dette er hvad vi har ønsket siden vi var små. Det er et særligt øjeblik, og langt mere rørende end at vinde EM. Det var ikke nemt, men med held formåede vi at vinde,” sagde Casillas ifølge FIFA’s hjemmeside.

Joan Capdevila:

”Det her er vanvittigt. Jeg ser frem til at fejre sejren med alle, der har støttet os. Spansk fodbold har fortjent det,” lød forsvarsspillerens kommentar ifølge goal.com.

Pedro:

”Det så ud til, at vi skulle ud i straffesparkskonkurrence, men scoringen fra Iniesta var en gave til os alle. Jeg sprang op ude på bænken for at se, om bolden gik i mål. Jeg dedikerer sejren til min familie, de Kanariske Øer og alle i Spanien,” sagde Pedro ifølge goal.com.

Skriv en kommentar