VM-holdanalyse 2014: Spanien

0

SpanienSpanien ligger i gruppe B, hvor de får selskab af Holland, Chile og Australien. VM-guide.dk har analyseret Spanien her.

Fakta:

Fulde navn: Spanien
Hovedstad: Madrid
National-stadion: Estadio Santiago Bernabéu (81.044)
Antal indbyggere: 47.341.462
Øgenavn til landsholdet: La Furia Roja (det røde raseri)
Placering på verdensranglisten: 1
Flest landskampe: Iker Casillas, 153 kampe
Flest mål: David Villa, 56 mål
Største sejr: Spanien - Bulgarien: 13-0 (21. maj, 1933)
Største nederlag: Italien - Spanien: 7-1 (4. juni, 1928)

De største resultater:

Confederations Cup:
Nr. 2 i 2013

OL:
Vinder i 1992

EM:
Vinder i 1964, 2008 og 2012

VM:
1934: 1/4-finale
1950: Fjerdeplads
1962: 1. runde
1966: 1. runde
1978: 1. runde
1982: 2. runde
1986: 1/4-finale
1990: 1/8-finale
1994: 1/4-finale
1998: 1. runde
2002: 1/4-finale
2006: 1/8-finale
2010: Vinder

Spaniens VM-erfaring:

Spanien deltager ved VM for 14. gang, men VM har flere gange været Spaniens onde ånd, så at sige.

Flere gange har de skuffet, og det er i alt kun blevet til en triumf ved VM, og de har overordnet set også kun været i en finale, som de til gengæld også vandt, tilbage i 2010.

Ellers har det været småt med resultater, og vi skal udover 2010 helt tilbage til 1950 før Spanien sidst var i semifinalen, så VM er ikke just spaniernes favorit turnering, hvis man kigger på præstationerne igennem tiden.

Spaniens vej til VM-slutrunden:

Spanien var i kvalifikationen til VM i pulje med Hviderusland, Georgien, Finland og sidst, men ikke mindst, Frankrig. Altså en pulje, hvor tre af holdene er 'piece of cake' og hvor Frankrig var skrækmodstanderen.

Trods Frankrig som modstander gik Spanien igennem kvalifikationen ud at tabe en eneste kamp, men til gengæld spillede de uafgjort to gange.

Den ene kamp var mod Frankrig, hvor Giroud gjorde det onde mod Spanien i fire minutters overtid og udlignede til 1-1 til stor utilfredshed for langt største parten af tilskuerne på Vicente Calderón.

Udover opgøret mod Frankrig skuffede Spanien stot på hjemmebane, hvor de blot spillede 1-1 mod Finland, efter ellers at have været foran 1-0, men med elleve minutter igen fik Pukki udlignet til 1-1 på El Molinón i Gijon.

Til gengæld tog spanierne en flot skalp på udebane mod Frankrig, hvor de hev en 1-0 sejr hjem på mål af Pedro på Stade de France for øjnene af over 78.000 tilskuere.

Spaniens landstræner:

Navn: Vicente del Bosque
Født: 23. december, 1950
Nationalitet: Spanien
Landstræner siden: 2008
Træner-karriere: Real Madrid, Besiktas og Spanien.

Portræt:

Vicente del Bosque er en levende trænerlegende i Spanien. Del Bosque slog sit navn fast i Real Madrid, hvor han vandt to Champions League-trofæer, to mesterskaber og den europæiske Super Cup.

Efter opholdet i Real Madrid gik turen til Besiktas, hvor han dog kun var træner fra sommeren 2004-05, hvorefter han blev fyret.

I de efterfølgende år gik Del Bosque rundt uden trænerjob, selvom han blev rygtet til Real Madrid, der i disse år havde en mindre krise, men i stedet endte det med, at han blev præsenteret som ny spansk landstræner i 2008.

Her fik Vicente del Bosque hurtigt succes. Han kvalificerede Spanien til VM i Sydafrika, hvor spanierne hentede deres første VM-triumf nogensinde og han gjorde kunststykket efter i 2012, hvor spanierne vandt EM.

Analyse af Spaniens VM-trup:

Den spanske trup er noget nær komplet. Skal man pege på et svagt punkt er det traditionelt defensiven, der har voldt lidt kvaler for spanierne.

Udover det lille minus, så er den spanske trup ren verdensklasse. Hvis man måtte, kunne spanierne stille op med to hold til VM, som begge ville bejle til at vinde, hvilket siger alt om spaniernes massive kvaliteter.

Målmænd:

Her er et af de svage punkter for Spanien. Iker Casillas spillede kun Champions League-kampe og pokalkampe for Real Madrid, og han fik derfor ikke meget spilletid i sæsonens løb.

Manchester Uniteds David de Gea er på vej frem, men er endnu ikke international topklasse, men på sigt vil United-keeperen formentlig overtage rollen som første keeper på det spanske landshold fra Casillas.

Forsvaret:

Forsvaret er endnu et af de svage punkter. Backsene har traditionen tro store offensive kvaliteter, og det kan man ikke sætte en finger på, men deres defensive evner matcher ikke de offensive.

Til gengæld ser det ud til, at Spanien kommer til at stille med et slagkraftigt midterforsvar med spillere som Sergio Ramos og Pique.

Midtbanen:

På midtbanen har Spanien er virkelig bredt mandskab, så det kan nærmest blive et problem for del Bosque at vælge, hvem der skal med, og hvem der skal starte inde.

Med spillere som Xavi, Andres Iniesta, Cesc Fabregas, David Silva og vi kunne blive ved, får den spanske landstræner virkelig et luksusproblem, når holdet skal sættes.

Angrebet:

I angrebet har Spanien også flere brandvarme spillere. Diego Costa har spillet en god sæson for Atletico Madrid, og ligeledes skal man heller ikke tage fejl af Fernando Torres, selvom han ikke får fuld spilletid i Chelsea, og så skal man heller ikke glemme David Villa.

Med så formstærke spillere, bør det heller ikke være et tema at bruge Fabregas som såkaldt falsk 9’er.

Spaniens endelige VM 2014-trup:

Målmænd:

Iker Casillas (Real Madrid)
Pepe Reina (Napoli)
David de Gea (Manchester United)

Forsvaret:

Sergio Ramos (Real Madrid)
Gerard Pique (Barcelona)
Raul Albiol (Napoli)
Javi Martinez (Bayern München)
Juanfran (Atletico Madrid)
Jordi Alba (Barcelona
Cesar Azpilicueta (Chelsea)

Midtbanen:

Xavi (Barcelona)
Xabi Alonso (Real Madrid)
Andres Iniesta (Barcelona)
Sergio Busquets (Barcelona)
Santi Cazorla (Arsenal)
Koke (Atletico Madrid)
Cesc Fabregas (Barcelona)
Juan Mata (Manchester United)
David Silva (Manchester City)

Angrebet:

Pedro (Barcelona)
Diego Costa (Atletico Madrid)
David Villa (Atletico Madrid)
Fernando Torres (Chelsea)

Truppen er tilføjet den 31. maj 2014.

Spanien er placeret i gruppe B sammen med Holland, Chile og Australien.

Skriv en kommentar