VM 2018-holdanalyse: Spanien - Læs alt om Spaniens VM-trup

VM 2018-holdanalyse: Spanien

0

Spanien spiller i gruppe B med Portugal, Marokko og Iran. Læs mere om Spaniens historie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Spanien
Hovedstad: Madrid
National-stadion: Estadio Santiago Bernabéu (81.044 tilskuere)
Antal indbyggere: 46.354.321
Øgenavn til landsholdet: La Furia Roja (det røde raseri)
Placering på verdensranglisten: 6 (december 2017)
Flest landskampe: Iker Casillas, 167 kampe
Flest mål: David Villa, 59 mål
Største sejr: Spanien - Bulgarien: 13-0 (21. maj, 1933)
Største nederlag: Italien - Spanien: 7-1 (4. juni, 1928)

Spaniens største resultater:

Confederations Cup:
Nr. 2 i 2013

OL:
Vinder i 1992

EM:
Vinder i 1964, 2008 og 2012

VM:
Vinder i 2010

VM-historik:

1934: 1/4-finale

1950: Fjerdeplads

1962: 1. runde

1966: 1. runde

1978: 1. runde

1982: 2. runde

1986: 1/4-finale

1990: 1/8-finale

1994: 1/4-finale

1998: 1. runde

2002: 1/4-finale

2006: 1/8-finale

2010: Vinder

2014: Gruppespil

 

Spaniens VM-erfaring:

Kun en enkelt gang er det lykkedes for det spanske landshold at ende øverst på VM-podiet.
Det skete i 2010, hvor en gylden generation ramte et højt niveau. Udover VM-guldet blev det også til guld ved europamesterskaberne i 2008 og 2012.

Til gengæld floppede spanierne stort ved VM for fire år siden, hvor gruppespillet blev endestationen. Det stod allerede klart efter de første to kampe, som bød på nederlag til hhv. Holland og Chile. At Spanien i sidste runde slog Australien, kunne langt fra redde turneringen, som i hjemlandet blev betegnet som en stor fiasko.

Ser man på Spaniens VM-erfaring før 2010, hvor guldet blev sikret, har de rødblusede et hav af dårlige præstationer. Faktisk er stort set hver eneste VM-slutrunde endt i skuffelse. Kun en engang gang – i 1950 – formåede Spanien at slutte blandt de fire bedste, mens de altså flere gange har underpræsteret stort. Det gjorde de bl.a. ved VM i 1998, hvor de måtte forlade slutrunden i Frankrig allerede efter gruppespillet.

Selvom de otte år senere ved VM i 2006 gik videre fra en gruppe med Ukraine, Tunesien og Saudi-Arabien, var skuffelsen og frustrationerne næsten mindst lige så stor, som tilfældet var i 1998.
Spanierne havde nemlig spillet overbevisende, men uheldigvis ventede de senere finalister fra Frankrig i ottendedelsfinalen.

Trods spansk 1-0-føring måtte de forlade turneringen efter dette opgør, da Zinedine Zidane og co. fik vendt kampen på hovedet og vandt 3-1.

Når det går løs til sommer ved VM 2018, er det nok engang et revanchelystent spansk hold, der skal i aktion efter fiaskoen i Brasilien for fire år siden.

Spaniens vej til VM 2018:

Spanien blev placeret i gruppe G med Italien, Albanien, Israel, Makedonien og Liechtenstein.
Det stod (som ventet) hurtigt klart, at førstepladsen og den direkte VM-billet blev en kamp mellem Spanien og Italien, der simpelthen var langt bedre end gruppens øvrige fire mandskaber.

Da Spanien og Italien første gang krydsede klinger, havde italienerne hjemmebane. Men det fik verdensmestrene fra 2006 ikke udnyttet optimalt. Opgøret endte 1-1, hvilket Italien ud fra spil og chancer kunne være bedst tilfreds med.

De to mandskaber gjorde rent bord i gruppen, inden de i fjerdesidste runde igen skulle mødes – denne gang med spanierne som værter.

Mens der i første indbyrdes opgør var forholdsvis stor jævnbyrdighed, var der klasseforskel denne september-aften i Madrid, hvor især Isco brillerede. Med to scoringer var han den store forskel i en overlegen spansk 3-0-sejr.

Med sejren var Spanien millimeter fra nationens 11. VM-slutrunde i træk – og i næstsidste runde blev kvalifikationen endegyldigt sikret via en 3-0-sejr over Albanien.

Spanien sluttede med ni sejre i ti opgør. Kun Italien formåede altså at stjæle et enkelt point undervejs fra de suveræne spaniere.

Spaniens landstræner - Julen Lopetegui:

Navn: Julen Lopetegui
Født: 28. august 1966
Nationalitet: Argentina
Landstræner siden: 2017
Trænerkarriere: Spanien U17 (assistenttræner), Rayo Vallecano, Real Madrid B, Spanien U19, Spanien U20, Spanien U21, Porto, Spanien

Portræt:

Som spiller havde Julen Lopetegui faktisk tre år i både Real Madrid og FC Barcelona, men målmanden fik kun ti kampe for de to klubber, og han havde derfor sin storhedstid i en mindre La Liga-klub, nemlig Rayo Vallecano.

Han startede også tvivlsomt i sin trænerkarriere, da han blev fyret efter bare ti kampe for netop Vallecano. Herefter arbejdede han som kommentator i en årrække, inden han i 2008 fik job hos Real Madrids reservehold Castilla, og senere arbejdede han sig op gennem de spanske ungdomslandshold.

I 2014 fik han endelig sit store gennembrud som træner, da FC Porto ansatte ham som cheftræner. Det blev dog en blandet succes, på trods af en kvartfinaleplads i Champions League, og efter to sæsoner blev han fyret i Porto.

Det var derfor et overraskende valg, da Vicente del Bosque gik på pension, at den forholdsvis uprøvede Lopetegui fik jobbet, men det spanske fodboldforbund kender ham indgående, og han har da heller ikke skuffet i kvalifikationen indtil videre.

Til sommerens slutrunde har Lopetegui en stor gruppe spillere, som skal skæres ned til 23 mand, og det kan vise sig at blive en svær beslutning for den sympatiske træner.

En ting, der er helt sikkert, er, at spanierne har et gigantisk forventningspres på sig, og det skal blive spændende, om den forholdsvis urutinerede Lopetegui og hans mandskab kan stå for det og levere endnu en VM-titel.

Embed from Getty Images

Analyse af Spaniens VM 2018-trup:

Spanien er en af de helt store favoritter til at vinde VM i Rusland. Det er de bl.a., fordi holdet har verdensklassespillere på samtlige positioner.

I flere af kæderne råder spanierne samtidig over en række spilere, der er i deres bedste fodboldalder.
Hvis Spanien viser samme styrke, som de gjorde i stort set hele kvalifikationen, bliver det ikke sjovt at være modstander.

Målmænd:

Manchester Uniteds David de Gea er en af verdens allerbedste keepere, og derfor er han heller ikke overraskende førstevalg på det spanske landshold.

De Gea har spillet forrygende i en årrække for den engelske storklub, og med ham råder spanierne over en yderst sikker sidste skanse, som kan blive afgørende under VM.

Forsvaret:

Det spanske midterforsvar styres stadig af Gerard Pique og Sergio Ramos, der til dagligt ikke er bedste venner, når de i klubregi mødes hos Barcelona og Real Madrid.

På de to backs finder vi også to spillere fra selvsamme klubber. Jordi Alba (Barcelona) og Daniel Carvajal (Real Madrid) huserer i hhv. venstre og højre side. Fælles for alle fire forsvarsspillere er, at de er nogle af verdens dygtigste på deres respektive positioner.

Midtbanen:

Den spanske midtbane indeholder et overflødighedshorn af teknisk vidunderlige spillere. Thiago, Isco, Marco Asensio og David Silva er blot nogle af disse navne. Samtidig råder Spanien over en af verdens bedste opryddere på den defensive midtbane i Barcelonas Sergio Busquets.

Angrebet:

I angrebet vil Chelseas Alvaro Morata formentlig blive foretrukket. Den 25-årige angriber er garant for mål, og med en lang række kreative og dygtige offensivspillere omkring sig skal Morata nok få mulighed for at komme på måltavlen til sommer.

Hold øje med: David de Gea

Der er som sådan ikke én enkelt spiller, der skiller sig ud på det spanske mandskab, der skal jagte nationens anden VM-titel i Rusland.

VM-guide.dk har valgt at udpege keeper David de Gea som den, man skal holde øje med til sommerens VM-slutrunde.

De Gea har reddet adskillige point til Manchester United i de seneste sæsoner, og som tidligere nævnt kan han også blive rigtig vigtig til VM, hvis det ellers så stærke spanske forsvar svigter.

Embed from Getty Images

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar