Referater: VM-kampe – 15. juni

0

VM-guide.dk bringer herunder referater til samtlige VM-kampe, der blev afviklet i går 15. juni. Winston Reid fik en nøglerolle i kampen mod Slovakiet.

New Zealand - Slovakiet

Winston Reid fik i dag sin VM-debut, da han startede inde for New Zealand. Hans hold spillede igennem det meste af første halvleg godt op med Slovakiet. Men efterhånden som tiden nærmede sig pause-te, kom slovakkerne bedre med i kampen og satte sig på spillet, men ved pausen stod der fortsat 0-0 på måltavlen.

Anden halvleg var kun fem minutter gammel, før Slovakiet kom på måltavlen ved Robert Vittek. Stanislav Sestak lagde bolden ind i feltet fra højresiden, og han fandt derved Vitteks hoved, der kom foran Winston Reid, der ikke så overbevisende ud i situationen. Nu var det ventet, at New Zealand satsede endnu mere, men det var ikke tydeligt, at se, at de rent faktisk var bagud.

I de døende sekunder lykkedes det dog for New Zealand at score det udlignende mål. Winston Reid sendte bolden ind i netmaskerne, da han flot kom frem til hovedstødschancen og lagde bolden ind i nettet via stolpen til slutresultatet 1-1.

Reid blev i forbindelse med scoringen også noteret for et gult kort, da han i sin store glædesrus valgte at smide trøjen. Nu står alle holdene i gruppe F lige, eftersom de alle har en målscore på 1-1.

Elfenbenskysten - Portugal

Elfenbenskysten og Portugal åbnede gruppe G, der også er blevet døbt både gyserpuljen og dødspuljen, fordi den indeholder så stærke mandskaber.

Portugals helt store stjerne Cristiano Ronaldo var yderst tæt på at afgøre opgøret, da han fra omkring 30 meter affyrede et missil, der dog tog ydersiden af stolpen og dermed var det "stolpe ud" for portugiserne.

I anden halvleg kom Elfenbenskystens nøglespiller, Didier Drogba, på banen til stor jubel og vuvuzela-larm fra lægterne. Drogba spillede med en speciellavet skinne på armen, efter at han havde brækket den i den sidste VM-testkamp. Men heller ikke Drogba formåede, at få nettet til at blafre i modsatte ende.

Derfor måtte parterne deles om pointene med slutresultatet 0-0.

Brasilien - Nordkorea

Den sene kamp tirsdag aften stod mellem VM-guldaspiranterne Brasilien og, på papiret, upåagtede Nordkorea, der bestemt ikke havde brilleret i deres seneste VM-testkampe.

Det nordkoreanske mandskab spillede dog godt op med brasilianerne i første halvleg, hvor de kæmpede hårdt og generelt stod stabilt i defensiven, så de mest åbenlyse chancer blev nedtonet.

I anden halvleg blev der lukket op for målene. Først var det den brasilianske højreback, Maicon, der var trukket langt med op på højrekanten. Alle forventede, at Maicon ville lægge bolden ind i feltet, men i stedet kanonerede han bolden ind ved nærmeste stolpe fra en knivspids vinkel til 1-0.

Sidenhen kom også Elano på måltavlen til 2-0, der igennem en længere periode, lod til at være slutresultatet. Men som en trold af en æske, fik Nordkorea pludselig udlignet efter et flot opbygningsspil og en iskold afslutning med indersiden.

Nordkorea nåede dog aldrig at vise tænder yderligere i aften, hvorfor affæren endte 2-1 i Brasiliens favør.

Skriv en kommentar