Reid involveret i ny sensationel VM-kamp

0

New Zealand leverede en ny overraskelse ved denne VM-slutrunde, da de kom foran mod de forsvarende verdensmestre Italien. Italienerne fik senere et straffespark og scorede til 1-1.

Efter et skuffende uafgjort 1-1-resultat med Paraguay, var de forsvarende verdensmestre, Italien, på jagt efter deres første sejr ved denne slutrunde.

Dagens modstander var New Zealand, der ligeledes spillede 1-1 i deres første kamp i gruppespillet mod Slovakiet, hvor Winston Reid blev den store helt for nationen, da han headede udligningen ind i målet.

Men det var New Zealand med Winston Reid med fra start på højrebacken, der scorede kampens første mål. Kampen var blot syv minutter gammel, før Shane Smelz kunne score efter en dødbold.

Et frispark blev sendt ind i feltet, hvor Reid kom højest og fik forlænget bolden, der ramte Fabio Cannavaro, der faldt i feltet, hvor Smelz var hurtig til at stjæle bolden og lægge den ind i målet til 1-0.

Italien skulle nu op imod alle odds, og det betød, at de skulle endnu længere frem på banen, men trods nogle gode forsøg, holdt New Zealand målet rent i første halvleg.

Men i det 29. minut kom Italien derimod tilbage. Tommy Smith havde fat i Daniele De Rossis trøje, og han var ikke sen til at kaste sig ned på jorden, hvorefter dommeren pegede på pletten.

Vincenzo Iaquinta scorede sikkert på det efterfølgende straffespark, da han skød i modsatte side af, hvad New Zealands målmand kastede sig.

Stillingen var nu 1-1, og italienerne fik yderligere blod på tanden. De Rossi afsluttede fra feltet, men bolden ville ikke ind i målet mere i denne første halvleg.

Italienerne fortsatte deres solide presspil i anden halvleg, hvor New Zealand i store perioder var alle mand nede på anden banehalvdel for at forsvare.

Udinese-topscoreren Di Natale, som var blevet indskiftet fra anden halvlegs start, kom også til en række gode muligheder, men New Zealand-keeperen Mark Paston agerede gang på gang sikker sidste skanse.

Chris Wood var tæt på at lade sensationen nå nye højder, da han syv minutter før slutfløjtet, var tæt på at udnytte noget usikkerhed hos Italien-anføreren Cannavaro, men Woods afslutning røg forbi stolpen.

New Zealand formåede, at holde Italien fra at score yderligere i kampen, og så kunne de glæde sig over endnu et point på kontoen.

Dermed er alt åbent i gruppe F, hvor Paraguay ligger nummer et med fire point, mens New Zealand og Italien begge har to point på kontoen. Slovakiet må nøjes med et point inden det sidste møde i gruppespillet, der byder på Italien, som sandsynligvis vil spille endnu mere aggressivt end det var tilfældet i dag.

Kampens spillere:

Italien - Daniele De Rossi: Han var en vigtig spiller på midtbanen. Han var både med i det defensive arbejde, men i den grad også i offensiven, hvilket blev understreget, da han var manden, der fremprovokerede et straffespark, som i sidste ende sikrede dem et point.

New Zealand - Winston Reid: Reid brugte igen sit hoved i forbindelse med målet. Derved hjalp han sit nye land videre i bestræbelserne på at sikre videre avancement ved VM, der vil være historisk for New Zealand, som før denne VM-slutrunde aldrig nogensinde havde fået point på kontoen ved VM.

Skriv en kommentar