VM 2010-optakt: Paraguay – New Zealand

0

Gruppe F føres i skrivende stund af Paraguay og New Zealand, der tørner sammen klokken 16:00 i dag. Paraguay ligger på førstepladsen, men kan miste alt med et nederlag.

Paraguay topper i øjeblikket gruppe F, men holdet kan endnu ikke vide sig sikre på videre deltagelse. De har nemlig kun fire point på kontoen efter først en 1-1-kamp med Italien og senest deres 2-0-sejr over Slovakiet.

Paraguay behøver en sejr over New Zealand, hvis de vil være helt sikre på at slutte på førstepladsen i gruppen. Men de kan dog også nøjes med et uafgjort resultat, hvis Italien ikke henter en storsejr mod Slovakiet i den anden kamp i gruppespillet.

"I den seneste kamp mod Slovakiet viste vi, at vi har den rette indstilling og er mentalt stærke. Vores mål er nu at komme i 1/8-finalerne og vi har et godt udgangspunkt for at kunne gennemføre det," fortæller Paraguays landstræner Gerardo Martino.

New Zealand indtager en delt andenplads i gruppen, eftersom de både har samme pointantal og målscore som Italien. En sejr er nødvendig for dem, hvis de skal være 100 % sikre på videre deltagelse.

Hvis de spiller uafgjort med Paraguay skal de sætte deres lid til, at Italien gør det samme, men med en mindre målscore eller at italienerne går hen og taber til gruppens bundprop Slovakiet.

"Jeg tror ikke, at vi vil holde os tilbage. Vi vil være konkurrencedygtige og kampens vigtighed er lige så vigtig som vores hidtidige kampe. Kun en sejr tæller for alvor. Vi har domineret en del og vi håber, at vi kan gøre det igen," siger New Zealands landstræner Ricki Herbert.

Gruppe F er en gruppe, som danskerne godt kan holde øje med løbende i dag, fordi hvis Danmark besejrer Japan i aften, skal danskerne møde det hold, der vinder gruppe F.

Hold godt øje med:

Paraguay - Lucas Barrios: Han har været en af holdets store profiler igennem VM-slutrunden indtil nu. Barrios har ikke vist sig at være så effektiv foran målet, men til gengæld er han god til at sende de afgørende aflevering af sted til sine medspillere.

New Zealand - Ryan Nelsen: Den aldrende forsvarsspiller var en vigtig mand i opgøret mod Italien, hvor han stod godt defensivt og afværgede nogle vitale angreb fra Italiens side. Han vil blive en vigtig mand i New Zealands forsvar, hvor han skal forsøge at holde Paraguay fra målet sammen med sine medspillere i bagkæden, der blandt andre også tæller Winston Reid.

Seneste nyt om holdene:

Paraguay: Holdet melder ikke umiddelbart om hverken skader eller karantæner. Derfor forventes det, at holdet stiller i samme formation som i 2-0-sejren over Slovakiet.

New Zealand: Landstræner Ricki Herbert vil sandsynligvis stille med samme startformation, som man gjorde i 1-1-kampen mod Italien i den seneste kamp. Tim Brown vil nok tage plads på bænken. Mark Paston vil vogte målet, på trods af, at Glen Moss har afsonet sin karantæne.

Bekræftede startopstillinger:

Paraguay:

J. Villar

Caniza - J. Caceres - Da Silva - Morel R.

Riveros - V. Caceres - Vera

Santa Cruz - Cardozo - H. Valdez

New Zealand:

Paston

Reid - Nelsen - Smith

Bertos - Elliott - Vicelich - Lochhead

Killen - Fallon - Smeltz

Kampens dommer er: Yuichi Nishimura

Stadionet, som kampen spilles på: Peter Mokaba Stadium

Kampen mellem Paraguay og New Zealand kan følges på Canal 9.

Skriv en kommentar