VM 2010-optakt: Slovakiet – Italien

0

De forsvarende verdensmestre, Italien, kan risikere, at lide samme skæbne som finale-deltagerne Frankrig. VM-debutnationen Slovakiet er dagens modstander.

Her til eftermiddag spiller Slovakiet og Italien deres sidste kamp i VM-gruppespillet i gruppe F. VM-debutnationen Slovakiet ligger i bunden af gruppen med kun et point, efter at de først spillede 1-1 med New Zealand, hvor Winston Reid som bekendt scorede, mens de senest tabte 2-0 til Paraguay.

En sejr vil sende Slovakiet op på andenpladsen, med mindre New Zealand og Paraguay spiller uafgjort i det andet opgør.

"Vi tabte til Paraguay, fordi vi ikke producerede nok chancer i angrebet. Så vi er nødt til at være mere optimistiske mod Italien og spille vores chance," forklarer landstræneren for Slovakiet, Wladimir Weiss.

Italien, der er de forsvarende verdensmestre, ligger i den situation, at de både er á point og har samme målscore som New Zealand. Dette scenarium kan lade sig gøre, fordi de ført spillede uafgjort 1-1 med Paraguay og siden hen spillede 1-1 med New Zealand.

Italien kan nøjes med uafgjort, hvis Paraguay besejrer New Zealand, men hvis holdene i den anden kamp, spiller uafgjort afhænger det af målscoren. Italien vil være helt sikre på videre avancement, hvis de vinder kampen, for så vil de stå med tre point, der som minimum vil sende dem op på andenpladsen.

"Vi har slet ikke spillet op til vores bedste, men vi kan stadig blive kickstartet i VM-slutrunden. Alting kan fortsat ske. Der en følelse af skuffelse i truppen, da holdet spiller med hjerte og motivation. Derfor er det skuffende, hvis resultaterne ikke svarer til den indsats, der er lagt i det," forklarer Italiens landstræner Marcello Lippi til FIFA's hjemmeside.

Gruppe F er også interessant med danske briller, fordi det er vinderen af denne gruppe, som Danmark skal møde, hvis de vinder senere i aften mod Japan.

Hold godt øje med:

Slovakiet - Robert Vittek: Han er indtil videre den ene målscorer for Slovakiet under VM-slutrunden. Den 28-årige kantspiller er måske en af nøglerne til at åbne Italiens defensiv, der består af en række rutinerede forsvarer, men til tider også lidt langsomme spillere.

Italien - Andrea Pirlo: Playmakeren for Italien er endelig tilbage, efter at have misset de to første kampe i gruppespillet, grundet en skade. Han kan om nogen være manden, der skal fodre holdets angribere med gode bolde. Derudover tager Pirlo som oftest også de fleste frispark og andre dødbolde.

Seneste nyt om holdene:

Slovakiet: Landstræner Vladimir Weiss vælger højst sandsynligt, at skifte ud på sin startformation, hvor Miroslav Stoch meget vel kam starte inde, efter at have været ude med en knæskade. Marek Cech kunne meget muligt starte i stedet for Kornel Salata.

Italien: Midtbanespilleren og playmakeren Andrea Pirlo er tilbage og har trænet for fuld styrke på det seneste. Pirlo har været skadet, men er nu skadesfri. Claudio Marchisio er nok spilleren, der må vige pladsen for Pirlo. Giampaolo Pazzini og Antonio Di Natale vil muligvis erstatte Simone Pepe og Alberto Gilardino, der bliver henvist til bænken. Gianluigi Buffon ventes ikke at starte inde, selvom han selv har givet udtryk for, at han var klar til kampen.

Forventede startopstillinger:

Slovakiet:

Mucha

Pekarik - Skrtel - Cech - Durica

Strba - Stoch

Weiss - Hamsik - Vittek

Sestak

Italien:

Marchetti

Zambrotta - Cannavaro - Chiellini - Criscito

Montolivo - De Rossi - Pirlo

Iaquinta - Pazzini - Di Natale

Kampens dommer er: Howard Webb

Stadionet, som kampen spilles på: Ellis Park Stadium

Opgøret sparkes i gang klokken 16:00 og kampen kan ses direkte på TV 2.

Skriv en kommentar