Reid: Kendskabet til New Zealand er minimalt

0

FC Midtjyllands forsvarer, Winston Reid, fortæller til VM-guide.dk, at hans kendskab til New Zealand er minimalt. Han forventer dog, at komme med til VM.

FC Midtjylland-spilleren Winston Reid har tidligere været en del af tre danske ungdomslandshold.

Men udsigten til at kunne komme til VM i Sydafrika for sit fødeland New Zealands A-landshold, trak så meget i ham, at han i marts måned i år besluttede sig for, at skifte landshold.

Reids beslutning om at skifte landshold har været et valg, som han har overvejet igennem længere tid.

"Jeg har tænkt over at skulle spille for New Zealand i lang tid, og det har selvfølgelig været en rigtig svær beslutning at træffe, ved at skulle forlade Danmark og repræsentere New Zealand. Men jeg synes selv, at valget er det helt rigtige. Jeg har valgt med hjertet og med hjernen, og derfor frygter jeg ikke, at fortryde mit valg senere hen," fortæller Winston Reid til VM-guide.dk.

"Jeg har endnu ikke det store kendskab til New Zealands landshold. Jeg har kun overværet nogle få kampe, så det er svært for mig, at sammenligne deres landshold med det danske A-landshold."

"Jeg håber på, at jeg ved at bidrage med det, som jeg gør til dagligt i FC Midtjylland, kan få debut i vores kommende venskabskamp mod Australien (den 24. maj, red). Det ville være godt at få debut der, men ellers tager jeg det stille og roligt. Det gælder i første omgang om at møde mine nye holdkammerater og trænerstaben."

Reid vurderer, at hans muligheder for at komme med i VM-truppen hos New Zealand er ganske gode, men han ærgrer sig naturligt nok over, at han blev ramt af en mindre skulderskade.

"Jeg synes, at mine VM-muligheder ser forholdsvist gode ud. Lige nu er det selvfølgelig uheldigt, at jeg er skadet, men jeg skulle gerne være tilbage snart, og nå at komme op i omdrejninger inden der er VM, så jeg synes, at mulighederne ser fine ud. "

New Zealand ligger i VM-gruppe med Italien, Paraguay og Slovakiet, og Reid er ikke et sekund i tvivl om, at det kræver en stor indsats, hvis landsholdet skal videre fra gruppespillet.

”Det ville være fantastisk, hvis vi kunne komme videre fra gruppespillet. Det tror jeg, at der er muligheder for. Men samtidig ved man også godt, at det er en stærk pulje, så det bliver helt sikkert hårdt arbejde.”

Reid slutter af med at fortælle, hvad hans opskrift på succes er, når man er en talentfuld spiller, som gerne vil repræsentere A-landsholdet.

"Man skal være ydmyg, arbejde utroligt hårdt og lade være med at høre på de personer, der giver en kritik. Det handler om bare at klø på, og så fokusere på det, som man præsterer til hverdag og gøre sit bedste," forklarer Reid til VM-guide.dk.

21-årige Reid har samlet set spillet 15 kampe for de danske U19-, U20- og U21-landshold.

Skriv en kommentar