Risikerer Rusland at miste VM 2018?

0

Mens korruptionsskandalen i FIFA fortsat ruller, så har der gennem længere tid florerede rygterne, om at eventuelle beviser på magtmisbrug i forbindelse med tildelingen af slutrunden i 2018 kunne koste russerne værtskabet.

Allerede i 2010 var der stærke indikationer på, at ufine metoder var taget i brug, men uden klare beviser har russerne indtil videre undgået konsekvens, og på trods af mistanken, så tegner intet da heller til, at Rusland mister deres slutrunde.

Først og fremmest vil det ikke ske før en ny FIFA-præsident er valgt, hvilket på nuværende tidspunkt er sat til 26. februar 2016. Til den tid vil der være under 2½ år til at slutrunden fløjtes i gang, og de færreste lande vil være i stand til at sætte en slutrunde op så kort tid.

Derudover vil de økonomiske konsekvenser ved at tage værtskabet fra russerne være katastrofale. Ikke blot for russerne, men i lige så høj grad for FIFA, der vil blive mødt af et sagsanlæg i milliardklassen.

Risikoen må derfor siges at være ganske lille, selv hvis klare beviser skulle opstå. Tværtimod ser VM i Qatar 2022 ikke ud til at være lukket endnu. Ud over den ekstremt upopulære beslutning om at lægge slutrunden i vintermånederne, så er tildelelsen ligeledes indhyllet i anklager om korruption.

England har sågar været ude og erklære sig klar til at overtage, hvis Qatar-slutrunden ruller til hjørne. Så det bliver interessant at se, hvad der sker, når Sepp Blatters afløser er fundet.

Skriv en kommentar