VM 2018-holdanalyse: Rusland - Læs alt om Ruslands VM-trup

VM 2018-holdanalyse: Rusland

0

Værtsnationen Rusland er placeret i gruppe A i selskab med Saudi-Arabien, Egypten og Uruguay. Læs mere om Ruslands historie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Rusland
Hovedstad: Moskva
National-stadion: Luzhniki Stadium (81.000 tilskuere)
Antal indbyggere: 144.526.636
Øgenavn til landsholdet: The Bears (bjørnene)
Placering på verdensranglisten: 61 (februar 2018)
Flest landskampe: Sergei Ignashevich (120 kampe)
Flest mål: Aleksandr Kerzhakov (30 mål)
Største sejr: San Marino-Rusland: 0-7 (7. juni, 1995) og Liechtenstein-Rusland: 0-7 (8. september, 2015)
Største nederlag: Portugal-Rusland: 7-1 (13. oktober, 2004)

Ruslands største resultater:

Confederations Cup:
Gruppespil i 2017

EM:
Semifinale i 2008

VM:
Gruppespil i 1994, 2002 og 2010

VM-historik:

1994: Gruppespil
2002: Gruppespil
2014: Gruppespil

Ruslands VM-erfaring:

Tre gange tidligere har Rusland som selvstændig nation deltaget ved VM. Første var i 1994, hvor de måtte se sig slået ud i gruppespillet. Det samme skete otte år senere, da de for anden gang var VM-klar.

Tredje og sidste gang, hvor russerne var kvalificeret til VM, var i 2014, hvor de endnu engang måtte sande, at de ikke havde kvaliteterne til at spille sig videre fra det indledende gruppespil.

Ruslands vej til VM 2018:

Rusland er på grund af værtskabet direkte kvalificeret til den kommende VM-slutrunde. I stedet for kvalifikationskampe har russerne siden EM i 2016 spillet et hav af venskabskampe.

Samtidig var de sidste år værter for Confederations Cup, hvor de langt fra imponerede og allerede røg ud i gruppespillet.

Ruslands landstræner – Stanislav Cherchesov:

Navn: Stanislav Cherchesov
Født: 2. september 1963
Nationalitet: Rusland
Landstræner siden: 2016
Trænerkarriere: Kufstein, Wacker Tirol, Spartak Moskva, Zhemchuzhina Sochi, Terek Grozny, Amkar Perm, Dynamo Moskva, Legia Warszawa, Rusland.

Embed from Getty Images

Analyse af Ruslands VM 2018-trup:

Stort set samtlige af de russiske spillere, der skal forsøge at sikre nationen succes til sommer, spiller til dagligt i den hjemlige russiske liga.

Spiller for spiller er der fin kvalitet i truppen, selvom en række af aktørerne er oppe i årene. Men det virker urealistisk at tro på, at russerne kan spille lige op med de allerbedste nationer til VM, hvilket Confederations Cup sidste år også viste med al tydelighed.

Målet for Rusland må i første omgang være at gå videre fra gruppespillet for første gang i fjerde forsøg.

Målmænd:

Rutinerede Igor Akinfeev er førstevalg i det russiske mål. Siden 2004 er det blevet til over 100 landskampe for Rusland, og med al sandsynlighed får han mindst tre flere på CV’et til VM.

Akinfeev har revanche til gode, da han ved sidste VM i Brasilien i 2014 stod usikkert og bl.a. droppede stort i første gruppekamp mod Sydkorea, som kostede russerne sejren.

Forsvaret:

Den russiske landstræner Stanislav Cherchesov har siden sin ansættelse i 2016 erstattet aldrende forsvarsspillere som Vasily Berezutski og Sergei Ignashevich med yngre kræfter.

Ind er bl.a. kommet Spartak Moskvas stopper Georgi Dzhikiya. Derudover skal også CSKA Moskvas Viktor Vasin og Fedor Kudryashov fra Rubin Kazan holde sammen på defensiven.

Midtbanen:

På den russiske midtbane er det værd at holde øje med Spartak Moskva-duoen Aleksandr Samedov og Denis Glushahov, som dog begge er i karrierens efterår.

Samtidig bliver det også spændende at se, om det tidligere stortalent Alan Dzagoev, der i en alder af 27 år stadig er at finde i barndomsklubben CSKA, kan sætte gang i den russiske offensiv.

Angrebet:

Ruslands største stjerne huserer i angrebet, og han hedder Fedor Smolov. Den 28-årige skarpretter har i de seneste sæsoner været flittigt scorende for sin klub Krasnodar, og til sommerens VM-slutrunde får han i høj grad brug for sin målnæse.

Hold øje med: Fedor Smolov

Skal Rusland score mål til VM 2018, skal de fleste formentlig komme fra Fedor Smolov.

Krasnodar-angriberen er i en forholdsvis sen alder blevet en rigtig måltyv, og på landsholdet har den 28-årige angriber faktisk også et ganske fint scoringsgennemsnit.

Smolov viste ved Confederations Cup sidste år, at han ved, hvor målet står, da han i åbningskampen mod New Zealand i anden halvleg fandt vej til netmaskerne.

Til VM-slutrunden, der venter på hjemmebane, er der et stort pres på Smolov, da han er Ruslands største profil, og derfor er det heller ikke utænkeligt, at han kan være forskellen på succes eller fiasko for Rusland til sommer.

Embed from Getty Images

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar