VM 2018-holdanalyse: Saudi-Arabien - Læs alt om Saudi-Arabiens VM-trup

VM 2018-holdanalyse: Saudi-Arabien

0

Saudi-Arabien er havnet i gruppe A sammen med Rusland, Egypten samt Uruguay. Læs mere om Saudi-Arabiens historie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Saudi-Arabien
Hovedstad: Riyadh
National-stadion: King Fahd National Stadium (67.000 tilskuere)
Antal indbyggere: 32.275.687
Øgenavn til landsholdet: De grønne falke
Placering på verdensranglisten: 64 (februar 2018)
Flest landskampe: Mohamed Al-Deayea (178 kampe)
Flest mål: Majed Abdullah (71 mål)
Største sejr: Østtimor – Saudi-Arabien: 0-10 (17. november 2015)
Største nederlag: De Forenede Arabiske Emirater – Saudi-Arabien: 13-0 (3. september 1961)

Saudi-Arabiens største resultater:

Confederations Cup:
Andenplads i 1992

AFC Asian Cup:
Vinder I 1984, 1988 og 1996

Arabiske Golf Cup:
Vinder i 1994, 2002 og 2003

VM:
1/8-finale i 1994

VM-historik:

1994: 1/8-finale
1998: Gruppespil
2002: Gruppespil
2006: Gruppespil

- Casper indsætter tabel her -

Saudi-Arabiens VM-erfaring:

Da Saudi-Arabien i 1994 kvalificerede sig til deres første VM-slutrunde, kom de som det suverænt bedste hold fra den del af verden. Med sejre i gruppespillet over Marokko og Belgien gik debutanterne videre til ottendedelsfinalerne, hvor Sverige blev endestationen.

Siden da har saudiaraberne været med i tre VM-slutrunder på stribe og været prygelknabe alle tre gange. De tre slutrunder har sammenlagt givet to point, så det er bestemt ikke en stormagt, der vender tilbage til VM efter 12 års pause.

Saudi-Arabiens vej til VM 2018:

Med to uafgjorte og seks sejre i otte kampe strøg Saudi Arabien direkte gennem første gruppespil i den asiatiske VM-kvalifikation. Herfra blev vejen dog sværere, da andet og afgørende gruppespil bød på kampe mod bl.a. Japan og Australien. To hold skulle kvalificere sig direkte, og det blev spændende til det allersidste.

Saudiaraberne startede med at gøre rent bord mod flere af de svagere hold i gruppen, men da de spillede uafgjort mod Australien, tabte til Japan og højst overraskende led et 2-1-nederlag til De Forende Arabiske Emirater, blev spændingen stor inden sidste runde, hvor allerede kvalificerede Japan gæstede Riyadh.

Den direkte konkurrent Australien lå á point og skulle hjemme spille mod bundproppen Thailand, så det kunne meget vel blive målscoren der blev afgørende – og her var saudiaraberne to mål bedre.

Det lykkedes for Saudi-Arabien at vinde 1-0 over Japan, og da Australien samtidig missede deres gyldne mulighed ved kun at slå Thailand med 2-1, var kvalifikationen i hus på en bedre målscore end Australien.

Saudi-Arabiens landstræner - Juan Antonio Pizzi:

Navn: Juan Antonio Pizzi
Født: 7. juni 1968
Nationalitet: Argentina
Landstræner siden: 2017
Trænerkarriere: CA Colon, USM Porres, CD Santiago Morning, CD Universidad Catolica, CA Rosario, San Lorenzo, Valencia CF, Club Leon FC, Chile, Saudi-Arabien.

Embed from Getty Images

Analyse af Saudi-Arabiens VM 2018-trup:

Indledningsvis skal det siges, at Saudi-Arabien endnu ikke har spillet andet end et par venskabskampe med Juan Antonio Pizzi ved roret.

I kvalifikationen spillede Bert van Maarwijk i en 4-3-3-formation med en omvendt midtbanetrekant – en defensiv midtbanespiller og to centrale. I de første to træningskampe under Pizzi har han dog vendt trekanten, så der er en offensiv midtbanespiller og to centrale.

På spillersiden er der ikke mange store profiler – i hvert fald ikke nogen, hvis navne vækker genkendelse hos den almindelige danske fodboldfan.

Målmænd:

Saudi-Arabien har ikke en fast målmand. Der ligger en intern kamp mellem Waleed Abdullah og Abdullah Al-Mayouf, som begge til dagligt vogter målet i den bedste saudiarabiske liga. De to står ret lige, selvom Waleed Abdullah har stået de første træningskampe under Pizzi.

Forsvaret:

I Pizzis første træningskampe har han skiftet ud i det centrale forsvar og bl.a. givet spilletid til Ahmed Asiri, som han virker til at tro meget på. Den unge centerforsvarer kan meget vel få en rolle at spille under VM.

Midtbanen:

Midtbanen er det store spørgsmål for Saudi-Arabien. Den tidligere landstræner spillede med en defensiv trekant på midten, mens den nye træner har vendt trekanten mere offensivt i sine to første træningskampe, som har givet en samlet målscore på 4-4.

Spiller de med den offensive udgave, kan veteranen Mohammad Al-Shalhoub få en nøglerolle. Den 37-årige 10’er er yderst rutineret og kan skabe mange ting for saudiaraberne.

Angrebet:

Saudiaraberne spiller som oftest med en enkelt angriber, og det ville undre meget, hvis ikke det blev holdets store profil Mohammad Al-Sahlawi.

Hold øje med: Mohammad Al-Sahlawi

Netop topangriberen Mohammad Al-Sahlawi er manden, der skal score Saudi-Arabiens mål til VM. Han har spillet hele sin karriere i den hjemlige liga, hvor han har et scoringssnit på 0,58 mål pr. kamp, hvilket er meget højt.

På landsholdet har han scoret imponerende 23 mål i 24 kampe, og det er i høj grad ham, saudiaraberne sætter deres lid til.

Han er ikke ret høj, men han er en meget klog angriber, som altid har potentialet til at komme til scoringschancer.

Skal Saudi-Arabien have succes under denne VM-slutrunde, skal Al-Sahlawi virkelig skyde brystet frem og gå forrest – så kan han gøre ondt på alle forsvar i den vel svageste VM-gruppe.

Embed from Getty Images

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar