VM 2018-holdanalyse: Egypten - Læs alt om Egyptens VM-trup

VM 2018-holdanalyse: Egypten

0

Egypten spiller i gruppe A sammen med Rusland, Saudi-Arabien og Uruguay. Læs mere om Egyptens fodboldhistorie, landstræner og VM 2018-trup her.

Fakta:

Fulde navn: Egypten
Hovedstad: Kairo
National-stadion: Cairo International Stadium (75.000 tilskuere)
Antal indbyggere: 95.688.681
Øgenavn til landsholdet: The Pharaohs (Faraoerne)
Placering på verdensranglisten: 44 (marts 2018)
Flest landskampe: Ahmed Hassan (184 kampe)
Flest mål: Hossam Hassan (70 mål)
Største sejr: Egypten – Laos: 15-0 (15. november 1963)
Største nederlag: Italien – Egypten: 11-3 (10. juni 1928)

Egyptens største resultater:

Africa Cup of Nations:
Vinder i 1957, 1959, 1986, 1998, 2006, 2008, 2010

VM:
Første runde i 1934 og gruppespil i 1990

VM-historik:

1934: Første runde
1990: Gruppespil

Egyptens VM-erfaring:

Da Egypten kun to gange tidligere har deltaget ved VM, er det småt med den store VM-erfaring. Første gang, de deltog, var i 1934, hvor de blev slået op i første kamp.

I 1990, hvor VM-slutrunden blev afholdt i Italien, var de med igen, men de formåede ikke at spille sig videre fra deres indledende gruppe.

Egyptens vej til VM 2018:

Egypten var havnet i pulje med Ghana, Uganda og Congo i en gruppe, hvor kun vinderen kvalificerede sig til VM. Ghaneserne var forhåndsfavoritter, men med mange uafgjorte kampe åbnede de gruppen op for Egypten og Uganda, der længe kæmpede om gruppens førsteplads.

I næstsidste spillerunde kunne Egypten sikre sig kvalifikationen med en sejr hjemme over bundproppen Congo, som dog ydede stor modstand. Tre minutter før tid udlignede congoleserne således, og dermed så kvalifikationen ud til at smuldre mellem de egyptiske hænder.

Tre minutter inde i overtiden fik egypterne dog tilkendt et straffespark, og så brød hele stadion ud i vild jubel, allerede inden det var eksekveret. Det var dog en let sag for Mohammad Salah at banke straffesparket i nettet, og dermed var Egypten klar til sin tredje VM-slutrunde.

Egyptens landstræner – Hector Cúper:

Navn: Hector Cúper
Født: 16. november 1955
Nationalitet: Argentina
Landstræner siden: 2015
Trænerkarriere: CA Huracan, CA Lanus, RCD Mallorca, Valencia CF, FC Internazionale, RCD Mallorca, Real Betis, Parma, Georgien, Aris Saloniki, Racing Santander, Orduspor, Al-Wasl, Egypten.

Embed from Getty Images

Analyse af Egyptens VM 2018-trup:

Egyptens landshold er bundet meget op omkring én spiller, nemlig Mohamed Salah, hvis præstationer kommer til at definere holdets slutrunde. Dog skal man heller ikke undervurdere en stærk og rutineret defensiv, som formentlig ikke kommer til at lukke mange mål ind.

Egypten spiller i en 4-2-3-1-opstilling med den berømte trekant på midtbanen – to defensive midtbanespillere og en kreatør på den offensive position.

Målmænd:

Målet vogtes af VM’s ældste spiller, den 45-årige anfører Essam El Hadary. Med 156 landskampe er han den suverænt mest rutinerede spiller på det egyptiske landshold, og landstræner Hector Cúper håber utvivlsomt, at hans rutine kan hjælpe holdet til at holde en stærk base.

Forsvaret:

Forsvaret styres af den næsten lige så rutinerede back Ahmed Fathy. 33-årige Fathy er noteret for 128 landskampe, og meget ansvar ligger på hans skuldre.

I midterforsvaret skal man holde et vågent øje med den 27-årige West Bromwich-spiller Ahmed Hegazy, der med sine 1.93 meter rager godt op i landskabet.

Midtbanen:

Egypten spiller som sagt med en trekant på midtbanen, hvor en spiller som Arsenals Mohamed Elneny får en vigtig rolle, når han skal stabilisere spillet. Foran ham skal chancerne kreeres af enten Saleh Gomaa, som spillede størstedelen af kvalifikationen – eller ”Trezeguet”, som presser på fra bænken.

Angrebet:

Mohamed Salah er sikker mand på den egyptiske højre kant, hvorfra han både fodrer topangriberen og selv kommer med i boksen. Angriberen, der skal fodres, bliver formentlig Bragas Ahmed Mahgoub – også kaldet Koka – som snitter en scoring i hver tredje landskamp.

Hold øje med: Mohamed Salah

Mohamed Salah har potentiale til at blive den helt store oplevelse ved sommerens VM-slutrunde.

I skrivende stund er den lynhurtige tekniker topscorer i alle europæiske topligaer, foran spillere som Lionel Messi, Edinson Cavani, Cristiano Ronaldo og Harry Kane. Det er ganske enkelt en suveræn sæson, han er ved at brænde af, og den kan meget vel kulminere med en kraftpræstation til VM.

Hvis Salah viser storform til sommer, så er Egypten bestemt ikke uden muligheder i en af slutrundens svageste grupper. Han bragte Egypten til VM ved at score fem af holdets otte mål i kvalifikationen, så det er bestemt ikke kun på klubholdet, Salah folder sig ud.

Embed from Getty Images

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar