Saudi-Arabien fik første VM-sejr siden 1994

0

Saudi-Arabien og Egypten mødtes denne eftermiddag, hvor holdene allerede begge var ude af VM. Dermed var det kun æren, som stod på spil. Kampen endte i de døende sekunder med en 2-1-sejr til Saudi-Arabien, der også brændte et straffespark.

Saudi-Arabien og Egypten havde kun æren at spille for, da begge parter allerede var ude af racet om videre avancement.

Saudi-Arabien dominerede kampen igennem, og derfor var det naturligt nok også dem, der skabte den første, store mulighed.

I det 15. minut var Salem Al Dawsari på en storslået solotur, hvor han afdriblede nogle egyptere og fik kanonerede bolden mod målet. Dog gik forsøget tæt over målet.

I stedet var det egypterne, der kom først på måltavlen, da de lykkedes med en omstillingsbold.

Efter 22 minutters spil kunne Egyptens store profil, Mohamed Salah, score kampens første mål. Said slog en lang og præcis aflevering i luften op til en fremadstormende Salah, der smart tæmmede bolden med brystet, mens han var under pres af to forsvarere fra Saudi-Arabien.

Herefter lobbede han frækt bolden over Saudi-Arabiens keeper, som kom på mellemhånd, da han løb langt ud af sit mål.

Et lille kvarter senere var Egypten tæt på at udbygge føringen ved Trezeguet, men hans forsøg gik et godt stykke forbi Saudi-Arabiens mål.

I det 39. minut fik Saudi-Arabien tilkæmpet sig et straffespark, da Egyptens Ahmed Fathy havde en arm på bolden i det lille felt, da han forsøgte at cleare.

Fahad Mosaed Al Muwallad Al Harbi fra Saudi-Arabien skulle sparke, men VM-historiens ældste spiller, Egyptens keeper, Essam El-Hadary, diskede op med en flot redning, da han reddede bolden og slog den op på overliggeren og ud.

I overtiden af første halvleg begik Egypten endnu et straffespark. Denne gang var det mindre forsætligt, da Ali Gabr holdt fast i armen på sin modstander.

Denne gang var det Salman Al Faraj, der skulle sparke og han viste sin landsmand, hvordan det skulle gøres, da han sparkede modsat af hvor alderspræsident kastede sig, til 1-1.

I anden halvleg fik Egyptens Trezeguet en god mulighed for at bringe egypterne foran, men hans hovedstød gik forbi højre målstolpe.

Herefter pressede Saudi-Arabien yderligere på for en scoring, og bedst som kampen gik ind i de døende minutter, så lignede det et uafgjort resultat.

Men Salem Al Dawsari, som til daglig spiller i spanske Villarreal, ville det anderledes. Han scorede i de døende sekunder, efter at Saudi-Arabien kombinerede sig flot igennem på lidt plads i det egyptiske målfelt.

Al Dawsari sparkede resolut bolden ind bag Essam El-Hadary til slutresultatet 2-1. Dermed rejser Saudi-Arabien hjem med en enkelt VM-sejr i kufferten og samtidig den første saudiarabiske VM-sejr siden 1994, mens Egyptens kuffert ikke indeholder et eneste point.