Ustoppelige Mbappé nedlagde Polen

0

Frankrig vs PolenFrankrig besejrede Polen med 3-1 i et opgør, hvor Kylian Mbappé leverede to mål og én assist, mens Robert Lewandowski fik reduceret.

Frankrig skulle forsøge at leve op til deres favoritværdighed, efter at de var klar til ottendedelsfinalen ved at vinde gruppe D. Eftermiddagens modstander var Polen, som var blevet nummer to i gruppe C.

Det var som ventet franskmændene, der kom bedst fra start og satte sig på begivenhederne.

Deres første store chance tilfaldt i det 28. minut, hvor Frankrig fik tilspillet sig en god mulighed, da bolden blev sendt på tværs i angrebet, men afleveringen var for hård.

Efter 34 minutter var Kylian Mbappé tæt på at bringe holdet foran, men Wojciech Szczesny fik elegant reddet bolden.

Polakkerne fik dog svaret igen, da de i det 37. minut kom frem til en tredobbelt chance. Piotr Zielinski afsluttede først med venstre, fik en ripost og skød så med højre, hvorefter den afslutning endte hos en holdkammerat, som dog heller ikke kunne få bolden ind i netmaskerne.

Da kampen var 43 minutter gammel var det 36-årige Olivier Giroud, som kom på måltavlen. Han modtog bolden i dybden fra Kylian Mbappé og uden at kigge på målet, men så lagde han køligt bolden fladt over i det lange hjørne forbi Wojciech Szczesny i Polen-målet til 1-0.

Det var hans 52 mål i landsholdskarrieren, hvilket gør ham til Frankrigs mest scorende spiller i historien. Samtidig var det hans fjerde mål ved denne slutrunde.

Et minut inde i første halvlegs tillægstid, så var Polen tæt på at score, men afslutningen endte i sidenettet.

Olivier Giroud var på spil igen i det 56. minut, hvor han saksesparkede bolden i nettet, men desværre for ham, så havde dommeren fløjtet inden da, da Polens keeper Wojciech Szczesny var kommet til skade efter en luftduel med en holdkammerat.

Kylian Mbappé var dog ikke færdig med at score denne søndag. Frankrig fik en omstilling efter 73 minutter, hvor Ousmane Dembélé fandt en helt fri Mbappé på venstrekanten. Han stoppede kort op og kanonerede bolden ind i nettet. Han afsluttede højt oppe i målet uden chance for Wojciech Szczesny.

I det 91. minut var Mbappé igen på spil. Han afsluttede denne gang øverst i fjerneste målhjørne og kunne således bringe Frankrig foran med 3-0. Det var hans niende VM-mål samt femte scoring ved denne VM-slutrunde, der gør ham til turneringens topscorer i øjeblikket.

Efter 94 minutters spil, så skulle kampens dommer Jesús Valenzuela ud at kigge på VAR-skærmen. Efterfølgende dømte han straffespark til Polen, fordi en fransk forsvarer havde hånden på bolden.

Robert Lewandowski skulle tage, men han brændte sit første forsøg. Dommeren dømte dog omspark, fordi Wojciech Szczesny forlod målstregen før tid, mens flere franskmænd også var i feltet.

På det efterfølgende spark fik Lewandowski så bolden i nettet, og dermed blev det sidste punktum sat. Frankrig vandt 3-1 og er videre til kvartfinalen, hvor de skal møde enten England eller Senegal, som spiller senere søndag.