Seferovic sikrede schweizisk sidstesekunds-sejr

0

På et mål i de allersidste sekunder af Haris Seferovic fik Schweiz vendt kampen og de tre vigtige point i kampen mod Ecuador. 

Schweiz var svage forhåndsfavoritter, da de i dag åbnede gruppe E med et opgør mod Ecuador, der efter otte års fravær igen skulle spille VM-fodbold.

Ottmar Hitzfelds drenge, der gik igennem VM-kvalifikationen uden et eneste nederlag, havde svært ved at lægge det forventede pres på sydamerikanerne.

Xherdan Shaqiri var en enkelt gang tæt på, da han trykkede af på kanten af feltet efter et par gode driblinger. Afslutningen blev dog nemt reddet.

Efter 20 minutter spil bragte Ecuador sig i stedet på 1-0. Walter Ayovi slog et frispark ind i feltet, hvor en helt umarkeret Edner Valencia kunne pande føringsmålet i netmaskerne.

Schweiz kæmpede sig godt igen og fik hurtigt lagt pres på ecuadorianerne, der kom til at stå langt tilbage på banen. Flere gange var der fare på færde i Ecuador-feltet.

Men der stod 1-0 til Ecuador ved pausen, da den afgørende skarphed manglede hos Shaqiri og co.

Til gengæld skulle Schweiz ikke bruge lang tid i anden halvleg, før udligningen kom. Og igen var det en dødbold, der førte til en scoring.

Ricardo Rodríguez slog et hjørnespark tæt ind under mål, hvor Admir Mehmedi, der var blevet skiftet ind i pausen, ugeneret kunne heade Schweiz tilbage i opgøret.

Med 20 minutter igen burde schweizerne have taget føringen, da angriber Josip Drmic helt fejlagtigt fik et mål underkendt for offside.

Minuttet efter havde Schweiz en stor chance, hvor de kom i overtal. Bolden havnede hos Shaqiri, som hamrede bolden i sidenettet.

Resten af kampen forløb uden de store chancer, og det lignede VM-slutrundens første pointdeling, indtil Haris Seferovic dybt inde i overtiden dukkede op i feltet og bankede bolden i nettaget til schweizisk 2-1-sejr.

Derved fik Schweiz vendt endnu en VM-kamp på hovedet, og de ligger sig i spidsen af gruppe E, før Frankrig og Honduras senere i aften spiller. Det ser svært ud for Ecuador, der ellers havde stor ære af dagens kamp.

Skriv en kommentar