Serbien nærmer sig VM efter vigtig sejr over Irland

0

Trods en mand i undertal i kampens sidste fjerdedel formåede Serbien at hive en vigtig 1-0-sejr hjem ude mod Irland. Serberne kan nu skimte VM 2018.

Der var topopgør på menuen i gruppe D, hvor Irland, der skuffede med 1-1 mod Georgien i lørdags, på hjemmebane skulle jagte oprejsning mod topholdet fra Serbien.

Irland fik først bolden i kassen, da Shane Duffy headede bolden forbi Vladimir Stojkovic i det serbiske mål. Desværre for irerne blev scoringen helt korrekt annulleret for offside.

Resten af første halvleg var en lige affære uden de store højdepunkter. Største mulighed havde Aleksandar Mitrovic, som dog måtte se sin afslutning blive reddet af Darren Randolph i det irske mål.

0-0 var stillingen efter de første 45 minutter.

Ti minutter efter pausen kom første mål så - og det var til gruppe D's tophold fra Serbien. Filip Kostic, som stod omkring det irske felt, skubbede bolden frem til Aleksandar Kolarov, der kom stormende og smadrede bolden i nettet via overliggeren.

Så havde serberne pludselig skabt et hul i gruppen. Derfor skulle irerne frem på banen for at jagte udligningen.

Og midtvejs i anden halvleg blev Irland hjulpet godt på vej af Serbiens stopper Nikola Maksimovic, der som bagerste mand fældede Kevin Doyle. Rødt kort til Maksimovic.

Men Irland formåede - trods et fint pres i slutminutterne - ikke at skabe den afgørende chance, der ville give udligningen.

Derfor snuppede Serbien sejren og de tre point, der gør, at de nu har fire point ned til Wales på andenpladsen. Waliserne vandt nemlig 2-0 ud over Moldova på to scoringer i kampens sidste ti minutter.

Samtidig skuffede Østrig fælt i selvsamme gruppe ved kun at spille 1-1 hjemme mod Georgien. Derfor virker VM 2018 svært at tro på for østrigerne, der indtager gruppens fjerdeplads med kun ni point.

Til gengæld mangler serberne kun en enkelt sejr, før VM-billetten er i hus for dem. Og da de bl.a. mangler Georgien hjemme i sidste runde, er Balkan-nationen yderst tæt VM i Rusland.

 

Skriv en kommentar