Optakt: Serbien – Brasilien

0

VM's gruppe E skal afgøres her til aften, og VM-guide.dk giver dig her en optakt til opgøret mellem Serbien og Brasilien, som fløjtes i gang klokken 20:00.

Fokus på holdene:

Serbien:

Serbien kom planmæssigt fra start ved VM, da de slog Costa Rica med 1-0. Serberne kom også fint fra start imod Schweiz, hvor de førte 1-0 ved pausen.

Kampen blev som bekendt vendt på hovedet i anden halvleg, og det endte med, at schweizerne kunne juble over en 2-1-sejr.

Det betyder, at Serbien er pisket til at vinde over Brasilien i aften, hvis håbet om videre avancement skal leve. Men det kræver en stor præstation for det serbiske mandskab.

For selvom Brasilien ikke har spillet rigtig sambabold endnu, er de et klassemandskab, som bør være minimum et par niveauer over Serbien.

Men alt kan ske i fodbold, og serberne vil jagte chancen for at vinde over Brasilien og dermed gå videre fra gruppe E.

Brasilien:

Det brasilianske mandskab skuffede i første VM-kamp, hvor det kun blev til 1-1 imod Schweiz. Siden fulgte et opgør imod Costa Rica, hvor det også længe lignede en pointdeling.

Men i overtiden scorede først Coutinho og siden Neymar, og så vandt Brasilien med 2-0. Derfor står brasilianerne også med gode chancer for at gå videre til ottendedelsfinalerne.

Uafgjort i aften mod Serbien er nok, mens et nederlag med al sandsynlighed vil sende Brasilien ud af VM-slutrunden. Og det er ikke utænkeligt, at de brasilianske spillere har det i baghovedet, når de går på banen i aften.

Fakta:

- Serbien og Brasilien har mødt hinanden en enkelt gang tidligere. Det var umiddelbart før VM-slutrunden i 2014, hvor brasilianerne vandt 1-0 på en scoring af den tidligere landsholdsangriber Fred.

Seneste nyt:

Serbien:

Filip Kostic var med fra start imod Schweiz, men det forventes, at han bliver erstattet af Adem Ljajic i start-11’eren til kampen mod Brasilien.

Der er ingen skader i den serbiske trup, så landstræner Mladen Krstajic har et luksusproblem, når startopstillingen skal sættes.

Brasilien:

Brasilien må undvære Douglas Costa, som er ude med en skade. Derudover er også højre backen Danilo på den brasilianske skadesliste. I stedet for ham starter Fagner formentlig.

Hold øje med:

Aleksandar Mitrovic (Serbien):

Den fysisk stærke angriber Aleksandar Mitrovic viste sit værd imod Schweiz, hvor han allerede i kampens indledning med et kraftfuldt hovedstød pandede serberne på 1-0.

Som bekendt endte det med et nederlag for Serbien, men det var bestemt ikke Mitrovic’ skyld.

Når Brasilien venter i aften, har serberne igen brug for, at Mitrovic kan finde vejen til netmaskerne, for Balkan-nationen skal bruge mål for at have en chance for at gå videre fra gruppe E.

Neymar (Brasilien):

Han kom på tavlen imod Costa Rica, men vi mangler stadig at se Neymar folde sig ud for alvor. Og det kan PSG-stjernen passende gøre i aften, når gælder den afgørende gruppekamp mod Serbien.

Taber Brasilien, ryger de formentlig ud, så der er ingen tvivl om, at Neymar vil gøre alt for, at det ikke kommer til at ske.

Forventede startopstillinger:

Serbien:

Stojkovic

Ivanovic – Milenkovic – Tosic – Kolarov

Milivojevic – Matic

Tadic – Milinkovic-Savic – Ljajic

Mitrovic

Brasilien:

Alisson

Fagner – Silva – Miranda – Marcelo

Paulinho – Casemiro – Coutinho

Willian – Jesus – Neymar

Praktisk information:

Stadion: Spartak Stadium, Moskva.

Spille-tidspunkt: 27. juni, klokken 20:00. | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: TV 2. | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar