Sydafrika som nation

0

Det har længe været kendt at VM 2010 skal afholdes i Sydafrika, men hvordan er værtsnationen, som nation? VM-guide.dk giver dig svaret på dette spørgsmål i denne artikel.

Information om Sydafrika

Mange tror, at Johannesburg er den sydafrikanske hovedstad, men de tager fejl. Landet har tre hovedstader, en administrativ, som også er landets facto hovedstad, en lovgivende hovedstad og en juridisk hovedstad, som er henholdsvis er Pretoria, Cape Town og Bloemfontein.

Størstedelen af befolkningen er af afrikansk oprindelse, da det gælder over 75 %. Efterkommere udgør 13 % af befolkningen, blandingsgrupperne udgør mindre end 10 % og asiaterne, især indere, overstiger ikke 3 %.

Den sydafrikanske befolkning er desuden nem at kommunikere med, da langt størstedelen af befolkningen taler engelsk, selvom det dog ikke er det officielle sprog i landet. Udover engelsk tales der afrikaans, ndebele, sesotho, lebowa, sepedi, swati, xitsonga, setswana, tshivenda, xhosa og zulu i Sydafrika.

Sydafrika som nation står ikke ret godt rustet økonomisk, hvorfor befolkningen heller ikke skal betale tårnhøje priser for at komme ind for at se følge VM-slutrunden på stadion. Hvis du rejser til Sydafrika, kan det anbefales at lade være med at købe kød, da det grundet varmen i landet ikke kan holde sig særlig friskt, med mindre du salter eller tørrer det, men det er ikke aktuelt som turist.

Den mest farlige sygdom i Sydafrika er AIDS, og med omkring 5,7 millioner HIV-inficerede ud af en befolkning på omkring 50 millioner, er Sydafrika et af de lande i verden, hvor HIV og AIDS er mest udbredt.

Seværdigheder

Af seværdigheder i landet er der et vilddyrs reservat, som hedder Kruger National Park, der desuden er det største af slagsene på det afrikanske kontinent.

Vilddyrs reservatet omfatter omkring 18.989 kvadratkilometer og strækker sig 350 kilometer fra nord til syd, og 60 kilometer fra øst til vest.

Det anbefales på flere rejse-hjemmesider, at hvis du er i nærheden af reservatet, som er beliggende omkring provinsbyerne Limpopo og Mpumalanga, skal du tage et smut forbi for at opleve det. Desuden er Zimbabwe mod nord og Mozambique mod øst.

En anden seværdighed, som man bør opleve, hvis man er i nærheden af Mpumalanga, er Blyde River Canyon, som er 25 kilometer væk nord for Mpumalanga. Floden strækker sig på over 25 kilometer og byder blandt andet på tårnhøje klipper, store strømfald og dampende spor af den subtropiske jungle.

Et af varetegnene i Sydafrika er Table Mountain, som ligger omkring den lovgivende hovedstad, Cape Town. Bjerget ligger 1.086 meter over havets overflade på sit højeste punkt, og kan opleves fra 200 kilometer ude på havet. Table Mountain er et meget smukt bjerg, og er bestemt et besøg værd.

Hvis du foretrækker at tage flotte billeder, er Cape Point stedet, som du skal besøge. Det er stedet, hvor enten Afrika slutter eller begynder, alt efter dit perspektiv.

Det siges, at du kan indånde den mest friske luft i verden på det stedet, fordi det blæser direkte fra Antarktisk. Cape Point ligger omkring en times kørsel fra Cape Town, og det er hele køreturen værd med dens fotogene udseende, siges det, at det er et af de bedste steder at tage billeder i verden.

Skriv en kommentar