VM 2010-optakt: Cameroun – Danmark

0

Det er bundholdene i gruppe E, der i aften tørner sammen. Hverken Cameroun eller Danmark har endnu formået at sejre under denne VM-slutrunde.

Cameroun led et overraskende nederlag for nogen, da de mødte Japan i deres åbningskamp. Efter 39 minutter havde Keisuke Honda sikret Japan en 1-0-sejr.

I aften gælder det mødet med Danmark, som de har mødt tilbage i 2002 ved en venskabskamp, hvor Danmark vandt 2-1.

Meget er sket for begge hold siden, da der er blevet foretaget et generationsskifte på begge hold og Camerouns største stjerne, Samuel Eto’o, er da også ude og nedtone forventningerne inden mødet med danskerne.

"Jeg frygter mest det danske holds dynamik, dets taktiske disciplin og dets evne - som det viste i kvalifikationen - til at score mål på gyldne tidspunkter. Men jeg bryder mig ikke særlig meget om ordet frygt, for jeg frygter ikke nogen. Jeg vil hellere bruge ordet respekterer," forklarer Eto'o ifølge Ekstra Bladet.

Eto'o, der til daglig spiller i den italienske Serie A-klub Inter, fremhæver samtidig de største danske profiler.

"Den, som har imponeret mig mest, er Christian Poulsen, som i Sevilla havde en fantastisk sæson, da jeg spillede i Barcelona og som måske var den bedste spiller i den spanske liga på det tidspunkt. Desuden har jeg set Agger spille, og hans attitude imponerer mig. Og så er der naturligvis Jon Dahl Tomasson og Nicklas Bendtners målnæser."

Holdets landstræner, Paul Le Guen, er ligesom Eto'o meget påpasselig med at udråbe sit hold til favoritter ved aftenens opgør, mens han samtidig understreger, at hans kendskab til Danmarks spillestil er minimalt.

"Jeg har set dem spille og jeg kender en del af deres spillere. Men det bliver spændende, hvordan de stiller op, for jeg kender ikke alle deres spillere. Danskerne ved, at de skal vinde og jeg tror, at de vil være bedre end mod Holland, for de skal vinde. Jeg har stadig tillid til mine spillere, men vi er i meget vanskelig situation nu og der venter os en meget svær kamp," forklarer Paul Le Guen ifølge Ekstra Bladet.

Danmark, der igen i aften vil spille i hvidt, kommer ligeledes med et nederlag i bagagen. Danskerne tabte som bekendt 2-0 til Holland. Først var det Simon Poulsen, der headede bolden i ryggen på Daniel Agger, hvorefter Liverpool-forsvareren blev noteret for et selvmål, mens det andet mål i kampen faldt i det 85. minut ved Dirk Kuyt.

Danmarks midtbanedynamo, Christian Poulsen, lægger ikke skjul på, at aftenens kamp er altafgørende for danskernes videre eksistens ved slutrunden.

"Det er to hold med nul point, der mødes, så det er nu, vi skal ind i den her turnering. Det er sidste chance for begge hold. Vi skal ud og spille vores chance. Holland må meget gerne vinde stort over Japan – det ville være fint for os. Det er nu, vi skal ind i VM, og det kræver, at vi spiller vores chance," fastslår Christian Poulsen over for B.T.

"Der er ikke den sten, der ikke skal vendes, ikke den ting, der ikke skal prøves. Vi skal gøre alt og give alt, for der er ikke nogen garanti for, at nogen af os nogensinde igen kommer til at deltage i en VM-slutrunde," forklarer en tydelig optimistisk landsholdskeeper, Thomas Sørensen, ligeledes overfor B.T.

Seneste nyt om holdene:

Cameroun:

De seneste meldinger går på, at der i optakten til aftenens opgør, har været noget uro i Camerouns lejr, fordi landstræner Paul Le Guen valgte, at benytte tre unge spillere fra U/21-spillere mod Japan, og det var en stor fejl, fastslog landstræneren efterfølgende. Alex Song vil sandsynligvis være én af de spillere, der afløser en de unge. Men holdet spiller formentlig i 4-3-3-formation ligesom danskerne.

Danmark:

Op til denne kamp, har der igen været talt meget om skader i den danske lejr. Især anføreren Jon Dahl Tomassons skade har været heftigt debatteret, men de seneste meldinger går dog på, at han er at finde i startformationen, selvom landstræner Morten Olsen igen har været ude i den danske presse og sige, at stortalentet Christian Eriksen skulle starte inde i stedet for anføreren.

Hold øje med:

Cameroun - Samuel Eto'o: Camerouns allerstørste stjerne uden diskussion. Eto'o vil som altid have et tungt ansvar at skulle bære på sine skuldre, og han vil nok være den allerfarligste spiller i Camerouns offensiv. Han bliver spilleren, der skal forsøge, at skabe det uventede.

Danmark - Nicklas Bendtner: Angriberen, som de fleste danske fodboldfans sætter deres lid til. Den unge Arsenal-angriber viste rimelige takter i det seneste opgør mod Holland, men det altafgørende er, at Bendtner bliver fodret i det lille felt med høje bolde.

Forventede startopstillinger:

Cameroun:

Souleymanou

Mbia - Bassong - Nkoulou - Assou-Ekotto

Song - Makoun - Enoh

Emana - Eto'o - Webo

Danmark:

Thomas Sørensen

Lars Jacobsen - Simon Kjær - Daniel Agger - Simon Poulsen

Christian Poulsen - Jon Dahl Tomasson - Martin Jørgensen

Dennis Rommedahl - Nicklas Bendtner - Jesper Grønkjær

Aftenens store VM-brag, set med danske øjne, fløjtes i gang klokken 20:30. Kampen kan ses direkte på DR 1.

Skriv en kommentar