Optakt: Mexico – Cameroun

0

Mexico - CamerounI fredagens første opgør mødes Mexico og Cameroun. De to resterende hold i gruppe A. VM-guide.dk har skrevet en optakt til kampen her.

Den anden kamp ved VM i Brasilien står mellem Mexico og Cameroun. I en gruppe med Kroatien og værtsnationen Brasilien jagter begge mandskaber en god start på turneringen for at bevare troen på videre avancement.

Fokus på holdene:

Mexico:

Efter et kaotisk 2013, hvor Mexico havde fire forskellige trænere, går de ind til deres åbningskamp ved VM med en startopstillinger med kun fire af de spillere, der startede på banen for et år siden ved Confederations Cup.

Med kun et halvt år til at forberede sig til VM i Brasilien har træner Miguel Herrera indført et 5-3-2-system, som især har en stærk defensiv, hvor den 35-årige veteran Rafael Márquez er tilbage for at tilføre lederskab, som holdet manglede i kvalifikationen.

I angrebet har Mexico de olympiske guld-helte Oribe Peralte og Giovani Dos Santos, mens Manchester Uniteds Javier Hernández må vente på sin chance for at bevise sit værd.

Til gengæld har holdet problemet på midten af banen, da Juan Carlos Medina og Luis Montes begge døjer med skader. Det har tvunget træner Herrera til at finde nye løsninger med Bayer Leverkusens Andrés Guardado, Portos Héctor Herrera og uerfarne José Juan Várquez.

Cameroun:

Volker Finke, træner for Cameroun, har haft lidt mere tid til at arbejde med sit mandskab. Han blev udpeget som ny mand i trænersædet i maj 2013, og opererer med en kompakt og organiseret 4-3-3-formation, som dog af og til mangler kreativitet på midten af banen.

Veteranen Samuel Eto’o er fortsat omdrejningspunktet i angrebet, men spiller nu mere som en rigtig boksspiller, og kan ikke i samme grad hjælpe til med at skabe målchancer som tidligere. Det er nu op til kantspilleren Eric Maxim Choupo-Moting og Benjamin Moukandjo med støtte fra deres backspiller.

Marseilles Nicolas N’Kouloi og Schalkes Joel Matip er to solide defensive spillere, men keeper Charles Itandje har kæmpet med at finde formen på klubplan, men senest har præsteret godt for Cameroun.

Fakta:

- Samuel Eto’o har været involveret i Camerouns seneste fire VM-mål (tre mål og en assist).

- Cameroun har kun vundet en ud af deres seneste 13 VM-kampe, spillet fire uafgjort og tabt otte.

- Ingen Cameroun-spillere scorede mere end to mål i kvalifikationen til VM 2014 (Eric Choupo-Moting, Samuel Eto’o og Jean II Makoun).

- Dette er kun det andet opgør mellem de to nationer; Mexico vandt den første kamp 1-0 i en venskabskamp i 1993.

- Oribe Peralta har scoret otte mål i sine seneste seks kampe for Mexico.

- Mexico har aldrig besejret et afrikansk hold i VM-sammenhæng. De tre gange de har mødt et afrikansk mandskab har de tabt en og spillet to kampe uafgjort.

Seneste nyt om holdene:

Mexico:

Manchester Uniteds Javier Hernández starter formentlig på bænken for Mexico, da han har haft problemer med at finde vejen til nettet på det seneste.

Cameroun:

Cameroun er uden Mohamadou Idrissou, som var en af de fem spillere, der blev sorteret fra, da det endelig hold skulle udtages. Den 34-årige angriber har ikke leveret varen i den seneste tid, hvor han blandt andet misbrugte et straffespark i en venskabskamp mod Paraguay for nylig.

Hold øje med:

Francisco Guillermo Ochoa (Mexico):

Ajaccios målmand vil endelig få sin VM-debut efter at have brugt tiden ved VM 2006 i Tyskland og 2010 i Sydafrika på bænken. Træner Miguel Herrera har indrømmet, at hans sværeste beslutning i forhold til startopstillingen er valget af målmand, som er en af de poster hvor Mexico står stærkt. Ochoa har præsteret godt på sit franske hold, og hvis han kan holde den form, får hans konkurrenter det svært.

Alex Song (Cameroun):

Holdets store navn spillede for Chelsea i sidste sæson og hedder Samuel Eto’o, men en anden nøglespiller bliver Barcelonas midtbanespiller Song. Selvom han på klubplan oftest løser de defensive opgaver, kan han faktisk spille de fleste steder på midtbanen. Hvis han finder formen til VM kan han få en vigtig rolle og tilføre en ekstra dimension til angrebet, som ofte er alt for afhængig af hurtighed på kanterne.

Forventede startopstillinger:

Mexico:

Ochoa

Aguilar – Rodriguez – Marquez- Moreno – Layun

Herrera – Vazquez – Guardado

Dos Santos - Peralta

Cameroun:

Itandje

Djeugoue – Matip – Nikoulou – Bedimo

Enoh – Song – M’bia

Moukandjo – Eto’o – Choupo-Moting

Odds på kampen (Bet365):

1X2: 2.30 | 3.10 | 3.75
O/U 2.5 mål: 2.60 | 1.47
Begge hold scorer: 2.10 | 1.66
Vinder 1.halvleg: 3.10 | 1.95 | 4.33
Vinder 2. halvleg: 2.62 l 2.20 l 3.60
O/U 9.5 hjørnespark: 1.80 | 1.90
Kort O/U 4.5: 2.00 | 1.72
Selvmål Ja/Nej: 13.00 | 1.040
Peralta scorer i kampen / første mål: 2.75 | 5.50
Hernandez scorer i kampen / første mål: 3.40 | 7.00
Eto'o scorer i kampen / første mål: 3.75 | 8.00
Aboubakar scorer i kampen / første mål: 4.50 | 9.50

Praktisk information:

Kampens dommer: Wilmar Roldan (Colombia)

Stadion: Arena das Dunas, Natal

Spilletidspunkt: 18:00

Vises på: DR1

Skriv en kommentar