VM 2010-optakt: Grækenland – Argentina

0

Argentina og Grækenland mødes i den ene af de to kampe tirsdag aften i gruppe B, hvor der langt ude i teorierne kan blive byttet om på alle pladserne i gruppen.

Grækenland har været et skuffende bekendtskab under VM. Den ellers solide defensiv, der fik den frem til guldet ved EM for år tilbage, er udeblevet til tider, hvilket har medført, at når holdet kom bagud, så vidste de ikke helt hvad de skulle foretage sig.

Derfor har det været en vej opad bakke for Otto Rehhagels mandskab, som dog formåede at hive en 2-1 sejr i land mod Nigeria, men der skulle der en nigeriansk hjørneblødning til i form af et rødt kort, til at få gang i grækerne.

På forhånd har Grækenland naturligvis respekt for Messi, som landstræner Rehhagel har lagt en taktik for at få stoppet.

”Jeg er klar over, vi spiller mod Messi, den bedste spiller i verden.  Jeg vil ikke fortælle dig, hvordan vi skal stoppe Messi, fordi vi ikke skal give hemmeligheden væk,” fortæller Rehhagel.

Diego Maradonas tropper har vist klassen i de to første kamp, hvor sejren i den første kamp dog godt kunne være blevet større, men selve spillet på banen, foruden afslutningerne, har været i højeste kvalitet af argentinerne, som med det spil de har vist hidtil er et godt bud på en kommende verdensmester.

Trods det suveræne spil hidtil er Argentina dog endnu ikke helt sikker på at gå videre til ottendedelsfinalen, men her er vi ude i ekstremerne, da Grækenland vil skulle vinde over Argentina samtidig med enten Sydkorea eller Nigeria giver den anden part i kampen en stor øretæve.

Det har fået Maradona til at udtale han vil benytte Argentinas kamp til at prøve noget nyt i startopstillingen, men den overskyggende argentinske stjerne, Lionel Messi, vil dog forblive i start elleveren.

”Lionel Messi ønsker altid at spille, og jeg troede, jeg skulle give ham en pause (til træningen, red.), men hvis du har en spiller lige så god som Leo (Lionel Messi, red.), der er den bedste i verden, tror jeg det vil være synd ikke at give Messi til folket, til holdet, og at undlade den spiller, som helt sikkert kan gøre forskellen i en kamp,” siger Diego Maradona til FIFAs officielle hjemmeside.

Hold øje med:

Grækenland – Dimitris Salpingidis: I grækernes seneste kamp mod Nigeria var han sit holds bedste og udover et mål, bidrog han til stort set alt det offensive hos grækerne, der skal sætte sit lid til Salpingidis for at levere overraskelsen.

Argentina – Sergio Agüero: Det ventes Maradonas svigersøn får chancen fra start for første gang under slutrunden, og derfor skal man holde godt øje med Agüero, der uden tvivl skal vise sig frem, for at vise han skal foretrækkes i front i de afgørende kampe ved VM.

Seneste nyt om holdene:

Grækenland: Holdet fra det sydlige Europa må til kampen se bort fra skadede Vangelis Moras, som ellers var spået til at starte inde, ligesom han gjorde det i kampen mod Nigeria. Udover Moras forventes det holdet fra Nigeria kampen vil blive intakt.

Argentina: Udover karantæneramte Jonas Gutierrez er der ikke andre spillere, som ikke er til rådighed for Argentina, hvis start elleve, der dog vil blive lavet en del ting om i. Fx forventes det stortalentet Nicolas Otamendi vil få hele kampen på højre back, ligeledes som det forventes Sergio Agüero og Diego Milito starter inde i forreste geled.

Forventede startopstillinger:

Grækenland:

Tzorvas

Vyntra - Papastathopoulos - Papadopoulos - Kyrgiakos - Torosidis

Tziolis - Katsouranis - Karagounis

Salpingidis – Gekas

Argentina:

Romero

Otamendi - Burdisso - Samuel - C. Rodriguez

M. Rodriguez - Bolatti - Veron

Messi - Milito – Agüero

Kampen spilles klokken 20.30 og kanalen der viser kampen direkte, er Canal 9.

Skriv en kommentar