VM 2010-optakt: Italien – Paraguay

0

Selvom de forsvarende mestre fra Italien på papiret er favoritter mod Paraguay, så skal man ikke tage sejren for givet, når italienerne står overfor et slagkraftigt paraguayansk mandskab.

Som altid kvalificerede Italien sig til VM-slutrunden, og dette foran Irland. Italienerne gjorde det med sikkerhed, dog var gruppen heller ikke særligt stærk. Italien vandt gruppen og tabte ikke en eneste kamp med 7 sejre og 3 uafgjorte iblandt.

Omvendt har Italien langt fra imponeret i testkampene, hvor de har tabt Mexico, spillet uafgjort mod Schweiz og Cameroun og vundet over Sverige, dette var dog helt tilbage i 2009.

Mange har beskyldt Italien for at udtage de gamle spillere og udelade den yngre generation, men denne beskyldning afviser landstræner Marcello Lippi blankt:

”Vi har gamle spillere, men det betyder ikke at de er udbrændte, det betyder erfaring og karisma,” siger han til FIFA’s hjemmeside.

Den aldrende generel Fabio Cannavaro ved godt, hvor holdet har sine styrker henne, og hvordan italienerne skal gribe slutrunden an:

”Vi har ikke stjerner som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Wayne Rooney, og vi kan ikke spille fodbold på den brasilianske, spanske og argentinske måde, men når det kommer til forsvarsspillet er der ingen der er bedre end os.”

Om Fabio Cannavaro får ret i sin udmelding bliver allerede spændende at se mandag, når Italien møder et stærkt offensivt paraguayansk mandskab, der kan volde de fleste forsvar problemer.

Paraguay kvalificerede sig også forholdsvis sikkert til VM, og blev nr. 3 i den sydamerikanske kvalifikation CONMEBOL, efter Brasilien og Chile, der dog kun havde to point mere end Paraguay. Især sejre over Argentina og Brasilien var bemærkelsesværdige i kvalen, mens også Chile blev slået på udebane.

Testkampene har været en noget blandet fornøjelse for Paraguays vedkommende, og senest vandt de 2-0 over Grækenland. Derudover har de spillet 2-2 mod Elfenbenskysten og tilmed tabt til Irland.

Den paraguayanske midtbanemand Enrique Vera har opskriften på, hvordan man skal spille mod de forsvarende italienske verdensmestre:

”Det bliver uden tvivl en hård kamp om midtbanen, og det handler om at kæmpe igennem for at få overtaget. Hvis vi kan få fat i bolden og få spillet bolden godt rundt, så ved vi at Italien bliver irriterede.”

Hold øje med:

Italien – Daniele de Rossi: Roma-midtbanespilleren har evnerne til at kontrollere en midtbane og være en sikker skanse på den defensive del af midten, og han bliver meget vigtig for italienerne i bestræbelserne for at bygge en stærk defensiv op. De Rossi er en af verdens bedste balancespillere, og rammer han dagen er han umulig at have med at gøre.

Paraguay – Lucas Barrios: Den argentinsk-fødte angriber fik for ikke mange måneder siden paraguayansk statsborgerskab, og er nu klar til at repræsentere Paraguay. Den giftige Dortmund-angriber har scoret 19 mål i 23 Bundesliga-kampe, og har været brandvarm i sæsonens sidste halvdel. Holder han formen kan han volde selv de bedste forsvar problemer.

Seneste nyt om holdene:

Italien: Andrea Pirlo får måske svært ved at blive klar til kampen, mens Mauro Camoranesi er blevet klar efter sin knæskade og ventes at være brugbar til kampen.

Paraguay: Selvom spillere som Nelson Valdez og Edgar Barreto har haft små-skavanker meldes de alle klar til kamp. Værre ser det ud for Oscar Cardozo, der bliver svær at få klar.

Forventede startopstillinger:

Italien:

Buffon

Zambrotta – Cannavaro – Chiellini – Criscito

De Rossi – Montolivo – Marchisio

Iaquinta – Gilardino – Di Natale

Paraguay:

Villar

Bonet – Veron – Da Silva – Morel

Vera – Riveros – Barreto – Santana

Santa Cruz - Barrios

Italien mod Paraguay fløjtes i gang klokken 20:30. Opgøret kan ses direkte på TV 2.

Skrevet af Kasper Nielsen

Skriv en kommentar