VM 2010-optakt: Nigeria – Sydkorea

0

Den anden kamp i gruppe B, som skal afgøres tirsdag aften, står mellem Nigeria og Sydkorea, hvor begge er pisket fremad for at vinde, hvis de skal have en chance for at gå videre.

Nigeria betragtes af mange som en af de afrikanske nationer, som kan nå langt ved VM, men forventningerne er langtfra indfriet.

Et nederlag i den første kamp til Argentina var ventet, men derefter løb nigerianerne en i en skuffelse af de helt store, da det blev til et nederlag mod Grækenland i kamp to, hvilket specielt skyldes et utilgiveligt rødt kort midt i første halvleg ved stillingen 1-0 til afrikanerne.

Nederlagene i de to første kampe gør Nigeria er pisket til at vinde stort, samtidig med det er nødvendigt, at Argentina besejrer Grækenland, sådan at nigerianerne stadigvæk har en teoretisk mulighed for at komme med på det yderste mandat i ottendedelsfinalen.

Selvom chancen er lille, agter Nigeria dog at forfølge den og tilmed kalder Dickson Etuhu kampen for en slags finale.

”Det er en cupfinale. Det er en must-win for os. Vi er ikke tilfreds med den måde tingene er gået på indtil videre, men vi har stadigvæk en chance og alt vi kan gøre, er at holde fokus på at få det resultat, vi har brug for,” siger Etuhu til FIFAs officielle hjemmeside.

Noget anderledes står det til for Sydkorea, i forhold til Nigeria, da de selv kan afgøre deres videre skæbne, idet sydkoreanerne er bedre indbyrdes end Grækenland og derfor kan Sydkorea ”nøjes” med blot at sørge for selv at vinde deres egen kamp for at komme videre fra gruppespillet.

Det får dog ikke Sydkorea til at hvilke på lauerbærerne, tværtimod, så har sydkoreanernes stjerne, Ji-Sung Park, været ude at fortælle vigtigheden af kampen til sine holdkammerater.

”Jeg har fortalt mine holdkammerater, at der vil være et stort pres, men vi er nødt til at spille op til vores fulde potentiale. Mine holdkammerater skal have selvtillid, fordi det drejer sig om Nigeria, der er i den mest usikre situation i gruppen,” slår Park fast.

Hold øje med:

Nigeria – Vicent Enyeama: Den nigerianske målmand har hidtil været den helt store oplevelser for Nigeria ved VM og han brillerede specielt i åbningskampen mod Argentina, hvor han diskede op med flere klasseredninger, som også bliver et ”must have” for Nigeria mod Sydkorea.

Sydkorea – Ji-Sung Park: Park var nøglespilleren for Sydkorea i sejren mod Grækenland i den første kamp, mens han tydeligt var savnet i kampen mod Argentina, og det viser hans betydning for holdet er enorm.

Seneste nyt om holdene:

Nigeria: Sani Kaita var synderen, som fik det skandaløse røde kort mod Grækenland, og han sidder derfor rude med karantæne. Taye Taiwo og Elderson Echiejile er begge tvivlsomme, men det forventes begge spiller.

Sydkorea: Park missede kampen mod Argentina for Sydkorea, men han er tilbage nu i den sydkoreanske trup, der ikke er ramt af hverken skader eller karantæner.

Forventede startopstillinger:

Nigeria:

Enyeama

Shittu - Odiah - Yobo - Taiwo

Odemwingie – Etuhu – Lukman - Obasi

Aiyegbeni - Martins

Sydkorea:

Jung Sung-Ryong

Cha Du-Ri - Cho Yong-Hyung - Lee Jung-Soo - Lee Young-Pyo

Park Ji-Sung - Kim Jung-Woo - Ki Sung-Yong - Lee Chung-Yong

Park Chu-Young - Lee Dong-Guk

Kampen mellem Nigeira og Sydkorea fløjtes i gang klokken 20.30, og den kan følges direkte på TV 2.

Skriv en kommentar