VM 2010-optakt: Tyskland – Australien

0

Anden kamp i gruppe D står mellem Tyskland og Australien, som begge klarede sig udmærket i landsholdskampene før VM. Selvom tyskerne bliver tippet som en vinder, kan Australien godt overraske søndag aften.

Tyskland som har vundet tre VM-titler, går efter deres fjerde titel ved dette års VM i Sydafrika. Australien som derimod aldrig har vundet VM, så dermed jagter de fortsat VM-pokalen for første gang.

Tyskerne, som ved tidligere slutrunder har stillet med ældre hold, stiller i år op med et meget ungt hold, som skal føre dem til sejre. Tysklands landstræner Joachim Löw siger ifølge Sporting Life:

”Vi har unge spillere, der er rigtig gode teknisk, og som er meget rutinerede. Jeg tror, at vi kommer til at nå langt med dette hold.”

Phillip Lahm, der bærer anførerbindet, er samtidig den yngste anfører nogensinde for det tyske landshold.

”Jeg stoler meget på Lahm. Han er altid ærlig, og jeg tror på, at han kan styre spillet mod Australien,” lyder det fra den tyske landstræner Joachim Löw. 

Det gik heller ikke ligefrem dårligt for det tyske landshold under VM-testkampene. Tre sejre ud af fire kampe, må betegnes som godkendt for tyskerne, der ellers mødte stærke hold som Argentina og Bosnien-Herzegovina. Nederlaget var på 1-0 til Argentina, imens sejrene lød på, 3-1, 3-0 og 3-0 mod Bosnien-Herzegovina, Ungarn og Malta.

Hos det australske landshold gik det heller ikke skidt, da de ligesom tyskerne vandt tre ud af fire kampe. Nederlaget lød på 1-0 i den sidste testkamp mod USA. Det blev dog til nogle smalle sejre mod Danmark, New Zealand og Indonesien.

Australiens landstræner Pim Verbeek, er endnu ikke fast besluttet på, hvordan han vil stille op ifølge de seneste forlydender. Men hans målsætning for selve slutrunden er dog ikke til at tage fejl af.

"Vores målsætning er, at blive blandt de sidste 16 hold, og derfra er alt muligt. Hvad vi ønsker, og hvad vi håber på, er at gøre det bedre end ved sidste slutrunde," forklarer Verbeek ifølge Telegraph.

Det ser dog ud til at han ikke vil risikere, at bruge hverken Harry Kewell og Tim Cahill i kampen, da de begge to har småskader. Men det forventes, at Verbeek bruger den klassiske 4-5-1, som han også brugte i testkampene.

Traditionen tro ved man ikke endnu, hvordan begge hold stiller op til søndagens kamp, men ifølge flere medier, vil Löw bruge samme taktik, som han brugte mod Bosnien, nemlig 4-2-3-1. Hvis Joachim Löw bruger denne taktik, vil vi se målbomberen Cacau fra Stuttgart, og de unge talenter Marko Marin og Thomas Müller på bænken.

Hold øje med:

Tyskland - Mesut Özil: Den tyskfødte, tyrkiske fodboldspiller, har de seneste to sæsoner overrasket i Bundesligaen. Werder Bremens guldklump er både teknisk dygtig og meget hurtig. Han har næsten alt, hvad en spiller bør indeholde. Özil kommer formentlig til at fungere som kantspiller i søndagens kamp mod Australien.

Australien - Tim Cahill: Selvom det ikke er sikkert, at han kommer til at spille, bør man helt klart holde øje med Australiens profil Tim Cahill. Den 31-årige offensive midtbanespiller kan spille på næsten alle pladser oppe på den offensive del. Hvis Everton-spilleren kommer til at spille søndag, bliver der ekstra spænding i kampen.

Seneste nyt om holdene:

Tyskland: Der er ingen skader hos den tyske lejr, så tyskerne er ikke i samme problem som Australien, der mangler en del spillere. Joachim Löw vil bruge 4-2-3-1-taktikken, hvor han formentlig bruger Khedira og Schweinsteiger på den centrale midtbane, Özil, Trochowski og Podolski på den offensive, og Klose helt fremme.

Australien: Selvom Harry Kewell og Tim Cahill ifølge dem selv er klar til at spille, vil Verbeek på ingen måde risikere, at de bliver skadet igen. Det skulle dog være sikkert, at Brett Emerton kommer til at spille mod tyskerne. Men intet vil være sikkert før kampstart. Middlesbrough-keeperen Brad Jones som pådrog sig en skade, er sendt hjem, og er blevet afløst af Eugene Alekovic.

Forventede startopstillinger:

Tyskland:

Neuer

Phillip Lahm -  Arne Friedrich – Per Mertesacker – Holger Badstuber

Sami Khedira - Bastian Schweinsteiger

Mesut Ozil – Trochowski - Lukas Podolski

Miroslav Klose

Australien:

Schwarzer
 
Luke Wilkshire - Craig Moore - Lukas Neill – Chipperfield

Culina - Grella - Garcia - Cahill

Bresciano - Kennedy

Kampen spilles søndag klokken 20:30, og sendes direkte fra Canal 9.


Skrevet af Unal Korkmaz

Skriv en kommentar