VM 2010-optakt: Uruguay – Ghana

0

I fredagens sene kvartfinale mødes de to overraskelser, Uruguay og Ghana, som begge er med blandt de sidste otte VM-deltagere og den ene af de to nationer kommer tilmed blandt de fire sidste.

Uruguay kom forholdsvis ubesværet igennem gruppespillet, da de endte oppe på syv point, efter to sejre mod henholdsvis Sydafrika og Mexico, mens det blev til et enkelt point mod Frankrig.

Dermed var vejen banen for en relativ nem kvartfinale mod Sydkorea, der også blev besejret, men med lidt mere besvær, da det afgørende mål først blev scoret ti minutter før tid af Luis Suarez i 2-1-sejren.

Bortset fra kampen mod Sydkorea er Uruguay kommet nemt til sagen ved VM, hvor de også fik den bedst tænkelige modstander i Ghana, som venter i kvartfinalen, men sydamerikanerne respekterer Ghana på forhånd.

”De er hurtige stærke, og de har gjort det godt i de andre kampe, også mod Tyskland,” siger stjerneangriberen Diego Forlan til FIFAs hjemmeside.

Ghana er det eneste tilbageværende hold fra det afrikanske kontinent, hvorfor de kan forvente fuld opbakning fra de Vuvuzela-elskende fans fra Sydafrika og deres eget hjemland.

På deres vej til kvartfinalen har Ghana var i en del problemer. I gruppespillet vandt de over Serbien, spillede uafgjort mod australierne og til sidst blev det et nederlag til Tyskland, hvilket betød ghaneserne i sidst ende, heldigvis for dem selv, sneg sig videre på en bedre målscorer end Australien.

Også i kvartfinalen var Ghana hårdt presset. De startede ganske vist kampen mod USA med at komme foran, men i anden halvleg fik amerikanerne udlignet og havde chancerne til at komme foran, men det skete ikke og de to hold måtte ud i forlænget spilletid, hvor ghaneserne var skarpest og afgjorde tingene, sådan de vandt 2-1.

Ligesom Uruguay har respekt for Ghana er respekten gensidig hos ghaneserne, hvis angriber Asamoah Gyan udtaler følgende:

”De har et fantastisk hold, specielt i angrebet. Det er, hvad vi skal holde øje med, fordi de har spillere som Forlan og Suarez.”

Hold øje med:

Uruguay – Luis Suarez: Ajax-angriberen var sit holds helt store stjerne i ottendedelsfinalen, hvor han med to mål var hovedarkitekten bag 2-1-sejren. I gruppespillet var Suarez ikke særlig skarp, men det ser ud til han er vokset med opgaven og det kan blive udslagsgivende for Uruguay med to farlige angribere i Diego Forlan og omtalte Suarez.

Ghana - Asamoah Gyan: Endnu en gang kom han på måltavlen for Ghana, da han i ottendedelsfinalen, da han blev matchvinder kort inde i den forlængede spilletid, hvor han med sit tredje mål under slutrunden gjorde det til kampens resultat 2-1. Værd at bemærke er, at Gyan også har stået bag tre ud af fire ghanesiske mål under VM, hvilket gør de er meget afhængie af hans dagsform.

Seneste nyt om holdene:

Uruguay: Det forventes ikke træner Oscar Tabarez vil ændre meget i forhold til den opstilling, som kørte sejren i land mod Sydkorea.

Diego Godin ligner dog ikke en deltager i kampen, da han har været skadet i de seneste par dage og meldingerne går på han ikke bliver klar.

Alvaro Fernandez forventes at komme ind i startopstillingen i forhold til Sydkorea-kampen og han vil komme til at erstatte Alvaro Pereira på midtbanen.

Ghana: ”Black Stars” har problemer med karantæner, hvor både Jonathan Mensah og Andre Ayew må sidder over pga. karantæne.

I de seneste par dage har John Mensah siddet over, men han ventes klar til kamp. Kevin-Prince Boateng, på den anden side, risikerer at gå glip og vil blive erstattet af Derek Boateng eller Rahim Ayew.

Forventede startopstillinger:

Uruguay:

Muslera

M. Pereira - Lugano - Victorino - Fucile

Perez – Arevalo - Fernandez

Forlan

Suarez – Cavani

Ghana:

Kingson

Pantsil – Mensah – Vorsah – Sarpei

Inkoom – Annan - D. Boateng - Muntari

Asamoah

Ayew

Canal 9 er kanalen, som viser kampen, der spilles klokken 20.30.

Skriv en kommentar