VM 2010-profiler: Serbien

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de serbiske VM 2010-profiler herunder.   

 

 

MÅLMAND: VLADIMIR STOJKOVIC

Fakta: 

Fulde navn: Vladimir Stojkovic

Position: Målmand

Klub: Sporting CP

Højde: 1,96 meter

Vægt: 92 kilo

Fødselsdag: 28/07/1983

Landskampe/mål: 36 (0)

Biografi

Stojkovic har siden begyndelsen af sin professionelle karriere som fodboldspiller spillet i adskillige klubber. Herunder har der været ophold hos FK Leotar, FK Zemun, Røde Stjerne Beograd, Nantes og Vitesse.

Nu er han så havnet i Sporting CP, hvor han blot har spillet ni landskampe. Han har i tiden hos Sporting derudover været udlejet til Getafe og Wigan, hvor han har fået henholdsvis fem og fire kampe.

Den 26-årige serber har dog været lidt heldigere i landholdssammenhæng. Indtil videre er det blevet til 36 kampe for Serbien.

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: NEMANJA VIDIC

Fakta: 

Fulde navn: Nemanja Vidic

Position: Forsvarsspiller

Klub: Manchester United

Højde: 1,88 meter

Vægt: 84 kilo

Fødselsdag: 21/10/1981

Landskampe/mål: 48 (2)

Biografi: 

Der har været meget tvivl om, hvem der skulle vælges som profilen i Serbiens bagkæde. Valget har stået mellem Chelsea Ivanovic og Manchester Uniteds Nemanja Vidic. Valget er faldet på sidstnævnte, og det er der god grund til. Vidic betegnes som en af de bedste forsvarsspillere i verden, og spiller samtidig for en af verdens største klubber, Manchester United.

Netop Manchester United skiftede Vidic til tilbage i 2006. Siden da er det blevet til 126 kampe for De Røde Djævle med ni mål til følge. Før sin tid i Manchester har Vidic optrådt for Røde Stjerne Beograd, Spartak Subotica og Spartak Moskva.

I landsholdssammenhæng er det indtil videre blevet til 48 landskampe for 28-årige Vidic. I disse kampe har han formået at sætte bolden i mål to gange.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: DEJAN STANKOVIC

Fakta: 

Fulde navn: Dejan Stankovic

Position: Midtbanespiller

Klub: Inter

Højde: 1,81 meter

Vægt: 75 kilo

Fødselsdag: 11/09/1978

Landskampe/mål: 91 (14)

Biografi: 

Udover at være anfører er Stankovic vel nok den mest rutinerede mand på det serbiske hold. Han startede sin professionelle karriere som fodboldspiller allerede som 15-årig, da han kom på kontrakt hos Røde Stjerne Beograd, hvor han i fire sæsoner opnåede 85 kampe og 30 mål. Herefter gik turen til Italien og Lazio, hvor han mellem 1998 og 2004 bankede 22 mål i kassen i 137 kampe. Dette førte videre til interesse fra storklubben, Internazionale, som han skiftede til i 2004.

Hos Inter har Stankovic spillet siden og har blandt andet opnået flere titler, både internationalt og i Italien samt 183 kampe med 24 mål til følge. I den netop afsluttede sæson var han med til at hive the treble hjem til Inter, som vandt både Champions League, Serie A og Copa De Italia.

I landholdssammenhæng har 31-årige Dejan Stankovic spillet for tre landshold. Først stillede han op for Jugoslavien, men da det blev splittet optrådte han i stedet i Serbien og Montenegros farver. Igen blev dette land splittet, og nu spiller han altså for Serbien. I hele sin landholdskarriere har han fået 91 kampe og har i disse scoret 14 mål.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: NIKOLA ZIGIC

Fakta: 

Fulde navn: Nikola Zigic

Position: Angriber

Klub: Birmingham City

Højde: 2,02 meter

Vægt: 90 kilo

Fødselsdag: 25/09/1980

Landskampe/mål: 48 (16)

Biografi

Nikola Zigic er med sine 2,02 meter en af de højeste spillere ved VM-slutrunden. Den 29-årige angriber er især god at spille bolden op på, hvorefter han spiller den ned til en af medspillerne.

Nikola Zigic har igennem tiderne optrådt for mange klubber. I hjemlandet har han blandt andet spillet for klubber som Backa Topola, Mornar Bar, Kolubara Lazarevac, Spartak Subotica og Røde Stjerne. Herefter er turen gået til Spanien, hvor han i 2006 fik tilspillet sig en kontrakt hos Racing Santander.

Efter 32 kampe og 11 mål hos dem, skiftede Zigic til Valencia den efterfølgende sæson. Her blev succesen dog ikke stor, og han nåede da også at blive lejet tilbage til Racing Santander. Nu har han imidlertid skiftet klub igen, han skal nemlig spille for Birmingham City i næste sæson.

På landsholdet er det blevet til 48 kampe og 16 mål for den nye Birmingham-angriber.

_______________________________________________________________________________

Skrevet af Emal Aghazadeh.

Skriv en kommentar